Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Коли Євросоюз повернеться до відкритих кордонів

Коли Євросоюз повернеться до відкритих кордонів

Європейський Союз повинен повернутися "у майбутнє" відкритих кордонів, коли пандемія коронавірусу буде під контролем. Про це  розповіла єврокомісар з питань внутрішніх справ Йлва Йоганссон під час онлайн-спілкування з євродепутатами.

ВІДЕО ДНЯ

Європейська комісія прагне, щоб країни ЄС відновили безперешкодне пересування у шенгенській зоні, яке було зупинене у зв’язку зі спробами країн зупинити поширення коронавірусу. 

"Тепер нам потрібно повернутися в майбутнє, повернутися до нормальності. І ми повинні зробити це, як тільки ситуація зі здоров’ям це дозволить", – сказала Йоганссон.

Реклама
Читайте також:
Залізна завіса: як і коли відкриють кордони Європейського Союзу для громадян України?

"Держави-члени вводили різні заходи у неузгоджений спосіб. Послаблення цих національних обмежень займе якийсь час, але ми можемо це зробити", – додала єврокомісар.

Реклама

Європейська комісія хоче, щоб держави-члени почали поступово скасовувати контроль на державному кордоні. На наступному тижні комісія випустить керівні принципи, які балансуватимуть між запобіганням нової хвилі інфекцій і пожвавленням економіки.

"У довгостроковій перспективі ми повинні домогтися більшого успіху, ніж просто повернутися до статус-кво. Потрібно оновити та посилити Шенген. Перш за все, я хочу, щоб Болгарія, Румунія і Хорватія приєдналися", – сказала Йоганссон.

Читайте також:
Як поїхати на заробітки під час карантину: українці знайшли спосіб
Реклама

Поточні обмеження на поїздки також серйозно впливають на туристичний сектор Європи, один з найбільш постраждалих від пандемії. Вони також завдають серйозної шкоди торгівлі та транспорту на континенті, який переживає найважчий економічний спад.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно