Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У МЗС роз’яснили, в яких випадках обмежується виїзд українців за кордон

У МЗС роз’яснили, в яких випадках обмежується виїзд українців за кордон

У МЗС роз’яснили, в яких випадках обмежується виїзд українців за кордон

Міністрерство закордонних справ України пояснило, що виїзд українців за кордон може бути обмежений лише у випадку авіаперельотів, а стосовно всіх інших видів транспорту жодних обмежень немає.

ВІДЕО ДНЯ

Такий коментар в пресс-службі МЗС наддали для видання «Європейська правда».

Раніше посольство Великобританії опублікувало офіційне повідомлення, що Україна забороняє виїзд своїх громадян без дозволу МЗС.

Реклама
Читайте також:
"Рабства в Україні немає", — Зеленський про заробітчан

У МЗС стверджують, що це обмеження стосується лише перетину кордону у «закритих» пунктах перетину, передусім у аеропортах.

Реклама

«Чинним законодавством не встановлено жодних додаткових обмежень щодо виїзду громадян України за кордон. В умовах протидії поширенню епідемії коронавірусу в Україні, уряд ухвалив рішення про закриття окремих пунктів пропуску через державний кордон, зокрема, для повітряного сполучення», – йдеться у поясненні. МЗС проінформувало іноземні дипломатичні представництва в Україні лише про перелік цих пунктів, пояснили у міністерстві.

При цьому в МЗС пояснюють, що вони не надають дозволу чи відмови у дозволі на виїзд за кордон і не передавали таку інформацію дипустановам.

«Іншої інформації про обмеження виїзду за кордон чи необхідності отримання від МЗС дозволів на виїзд громадян України, зокрема, тих, які мають посвідки на постійне проживання за кордоном, міністерство не давало», – пояснили у прес-службі МЗС.

Реклама

Натомість МЗС є комунікатором, що передає інформацію від посольств до інших органів влади, що мають право ухвалювати такі рішення.

«В умовах пандемії коронавірусу МЗС виконує комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади, які здійснюють свої повноваження у сфері забезпечення перевезення пасажирів та охорони державного кордону, та іноземними дипломатичними представництвами в Україні», – пояснили у дипвідомстві.

10 травня посольство Великобританії в Україні відредагувало своє повідомлення, прибравши слова про дозвіл від МЗС і вказавши, що українці, які мають посвідку на проживання в Сполученому Королівстві, повинні підтвердити цей статус, щоби повернутися в країну.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно