Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи можна підчепити COVID-19 в перукарні: пояснення

Чи можна підчепити COVID-19 в перукарні: пояснення

З 11 травня в Україні послаблені карантинні обмеження через пандемію коронавірусу COVID-19. Зокрема, кафе та ресторанам дозволили працювати на виніс, а перукарням і салонам краси – відновити свою діяльність.

ВІДЕО ДНЯ

Чи можна заразитися COVID-19 від кави, купленої в кіоску? Чи небезпечна стрижка в салоні? На ці питання в бліцінтерв’ю відповів ексголовний санітарний лікар України Сергій Бережнов.

– Чи можна заразитися від кави на виніс?

Реклама

– Теоретично ймовірно заразитися в такий спосіб, але через склянку – практично неможливо. Продавець візьме посуд, наллє кави, закриє – і все. Але те місце, яке ви прикладатимете до губ, "сосочок" на кришці, можна протерти вологою спиртовою серветкою або спиртовим розчином, що містить не менше ніж 60% спирту.

Читайте також:
Що вже можна, а що ще ні: відсьогодні в Україні послаблюють карантин
Реклама

Ризик є. Він мінімальний, але існує. Якщо ви боїтеся, то краще взагалі не купувати каву в кіосках.

– Перукарні та салони краси вкрай небезпечні?

– Набагато більша ймовірність заразитися – якщо піти в перукарню. Там майстер досить довго контактує з відвідувачем, схиляється над ним, його голова поруч із головою клієнта тощо.

Реклама

Ті повсякденні маски, які ми носимо, практично не захищають від вірусу. Вони призначені для захисту оточення від того, що людина видихає. Більша частина цих крапель залишиться на масці всередині, хоча, кажуть, вірус може літати в повітрі довго – від 30 хвилин до години.

Якщо ви йдете до перукарні або салону краси, краще надягти респіратор. Оскільки перукарні та салони краси не надто великі, вентиляція там не дуже хороша, то ймовірність зараження там досить велика.

Читайте також:  Як перукарні, магазини та ресторани працюватимуть із 11 травня: список обмежень

Але треба сподіватися на те, що самі майстри відповідально до цього ставитимуться і за найменших проявах захворювання не виходитимуть на роботу.

Крім того, в перукарнях і салонах краси хоча б раз на годину необхідно здійснювати наскрізне провітрювання, протирати всі поверхні розчинами, які знищують вірус.

Кварцування не можна проводити, коли там перебувають люди. Найкраще увімкнути його на ніч. Нехай працює до ранку, тоді воно вб’є принаймні те, на що потраплять промені. Якщо виконувати всі правила, ризик можна звести нанівець.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно