Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородська міськрада роз’яснила ситуацію з відсутністю бебі-боксів

Ужгородська міськрада роз’яснила ситуацію з відсутністю бебі-боксів

Ужгородська міськрада роз’яснила ситуацію з відсутністю бебі-боксів

Через зміну механізмів закупівлі бебі-боксів на державному рівні виникли тимчасові труднощі з їх отриманням. Як інформує департамент праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради, відповідно до рішення уряду, з 2020 року закупівля одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” здійснюється централізованою закупівельною організацією за рахунок коштів державного бюджету через систему електронних закупівель. За найсприятливіших умов перші бебі-бокси, придбані за новою процедурою, дійдуть до отримувачів у кінці червня – на початку липня 2020 року.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Лея, Данута, Рубен та Мухамед: як закарпатці називали новонароджених дітей впродовж року

Порядком забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою “пакунок малюка” за рахунок коштів державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України (від 3 березня 2020 р. № 172), закріплено, що “пакунок малюка” видається при народженні дитини у закладі охорони здоров’я або за місцем проживання/перебування новонародженої дитини структурними підрозділами з питань соціального захисту населення.

Реклама

Якщо на день виписки новонародженої дитини у закладі охорони здоров’я немає “пакунку малюка”, то тим, хто проживає в Ужгороді, рекомендується звернутися до департаменту праці та соціального захисту населення міської ради із відповідною заявою та довідкою про неотримання «пакунку малюка» в закладі охорони здоров’я. Наразі до департаменту вже надійшло 33 такі заяви.

«Хочемо вас запевнити – всі отримувачі будуть забезпечені бебі-боксами після їх надходження. Уряд робить усе можливе, щоб мінімізувати незручності, які виникають у зв’язку із змінами», – інформує департамент праці та соціального захисту населення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно