Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У православних християн розпочався особливий період – Петрів піст

У православних християн розпочався особливий період – Петрів піст

У православних християн розпочався особливий період – Петрів піст

Сьогодні у православних християн розпочинається особливий період – Петрів піст, який ще носить назву апостольського, а в перші віки християнства називався постом П’ятидесятниці. Про його встановлення читаємо в «Апостольських постановах», де зазначається, що розпочинати потрібно піст через тиждень після П’ятидесятниці в понеділок. Завершується ж піст в день святкування святих першоверховних апостолів Петра і Павла (12 липня н.с.). Відповідно найдовший Петрів піст триває шість тижнів, а найкоротший – 8 днів.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Церковний календар на червень 2020 року: Трійця та початок Петрового посту

Цей піст не є таким строгим як Великий піст, та, варто пам’ятати, що добровільне обмеження в їжі є лише засобом, а не метою посту.

Реклама

Справжня мета посту – це боротьба з власними гріхами, переміна себе, покаяння і, як наслідок, наближення до Бога. Великою допомогою на цьому духовному шляху є турбота про ближніх, а особливо – милостиня для потребуючих. Одним з орієнтирів є уникання злості та перебування в радості.

«Це час для духовної радості, а не для смутку, час можливостей, а не просто обтяження… Сучасний християнин, беручи приклад та натхнення з апостолів, має виконувати свою місію: приділити час для сім’ї та дітей, допомогти батькам чи рідним, проявити любов та турботу про ближнього, подбати про довкілля, прочитати чи навіть написати книгу. І все, що б ви не робили, робити з любов’ю», – настановляє на початок посту Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно