Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Гра за правилами: зменшення корупції та виведення ігрового бізнесу з тіні

Гра за правилами: зменшення корупції та виведення ігрового бізнесу з тіні

Гра за правилами: зменшення корупції та виведення ігрового бізнесу з тіні

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про державне регулювання грального бізнесу. Законопроект №2285-д "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор" підтримали 248 народних депутатів. У парламенті кажуть: законопроект ухвалили з метою, щоб в ігровій сфері все працювало легально, в тому числі і  сплачувалися і податки.

ВІДЕО ДНЯ

Протягом останніх 10 років, починаючи з 2009 року, коли гральний бізнес був заборонений, в Україні чи не в кожному населеному пункті діяли нелегальні ігрові зали. Жодна копійка податків від функціонування такого  азартного бізнесу не надійшла у Державний бюджет. Заборона функціонування грального бізнесу в Україні довела свою повну неефективність.

Читайте також:
В Україні легалізували гральний бізнес
Реклама

Втрати бюджету на забороні азартних ігор становили, за різними обрахунками, 3-5 млрд грн на рік або навіть більше. Тепер ці кошти додатково можна буде залучити до бюджету.

Виведення ігрового бізнесу з тіні дозволить його контролювати: в ігрові заклади не допускатимуть осіб, які не досягли 21 року (за порушення – жорсткі  фінансові санкції).

Реклама

Легалізація грального бізнесу дозволить унормувати розміщення гральних закладів, встановити вимоги до гравців та їх ідентифікації, встановити фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства України у сфері грального бізнесу тощо. 

Створюється реєстр осіб, хворих на ігроманію. Таким особам обмежать участь в азартних іграх від 6 місяців до 3 років.

Читайте також:
Поліцейські викрили ще один гральний заклад у Мукачеві
Реклама

Довідка: Зали гральних автоматів дозволяється розміщувати в готелях з 3-5 зірками. Казино – в готелях категорії "п’ять зірок" з номерним фондом не менше 100 номерів (для Києва – не менше 150 номерів), заміських комплексах відпочинку загальною площею не менше 10 тис. кв. м. і спеціальних територіальних гральних зонах, створених за рішенням уряду.

Букмекерські пункти запропоновано розміщувати в готелях 3-5 зірок з номерним фондом не менше 25 номерів (для Києва - не менше 50 номерів), а також на іподромах.

Організаторами азартних ігор можуть бути винятково юридична особа-резидент України. Серед іншого, організатори азартних ігор повинні забезпечити ідентифікацію гравця і відвідувача грального закладу. Те ж саме стосується гравців в інтернеті.

Організатори не повинні допускати до участі в іграх тих, кому обмежений доступ до них, а також тих, у кого виражена залежність

Більшість цивілізованих країн Західного світу, з певними обмеженням, легалізували гральний бізнес.  Формальні заборони ні до чого не призводять: досвід цивілізованих країн доводить, що зменшити шкоду від грального бізнесу можна лише запровадивши його легалізацію з жорстким державним контролем.    

І ще: після того, як ігрові заклади працюватимуть легально, з дотриманням всіх правил, сплатою податків та обмеження доступу неповнолітніх та  залежних осіб – відпаде потреба у «тіньових» домовленостей з правоохоронними органами та владою на місцях.  Тож, питання – кому невигідно грати за правилами? Тим, хто грав з цим у тіні. І мав величезні прибутки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно