Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді говорили про те, як зробити місто безпечнішим

В Ужгороді говорили про те, як зробити місто безпечнішим

Міжнародний проєкт «Безпечні міста» презентували сьогодні в Ужгородській міській раді. Мер Богдан Андріїв розповів, що Ужгород спільно із румунським містом-побратимом Сату-Маре із грудня 2019 року реалізовує спільний проєкт «Забезпечення громадської безпеки шляхом співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату-Маре».

ВІДЕО ДНЯ

Проєкт передбачав, зокрема і, проведення пресконференцій в Ужгороді та Сату-Маре за участю партнерів, однак через пандемію коронавірусу румунські колеги сьогодні не змогли долучитися.

Читайте також:
В області почали частіше красти велосипеди: відеокамери зафіксували один із таких випадків
Реклама

Щодо власне проєкту, то він має на меті забезпечення громадської безпеки завдяки співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату-Маре. Окрім муніципалітетів двох міст, у проєкті задіяні патрульна поліція Закарпатської області, управління муніципальної варти Ужгородської міської ради, департамент муніципальної поліції Сату-Маре.

Заплановано впровадження новітніх технологій моніторингу – сучасних камер, високопродуктивних серверів, програмного забезпечення з можливістю розпізнавання облич, автомобільних номерів тощо. Зокрема, в Ужгороді закуплять 2 комп’ютери із програмним забезпеченням та 2 багатофункціональні монітори для роботи моніторингового центру, а також 20 камер відеоспостереження і сервер для збору, зберігання та опрацювання отриманої інформації. Відбудеться обмін досвідом між правоохоронцями і працівниками Ужгорода та Сату-Маре, розробка спільної методики забезпечення громадського порядку, технічне оснащення та запуск роботи центру моніторингу громадської безпеки в Ужгороді, на перспективу – створення спільної бази даних правопорушників для  зменшення злочинних проявів і можливостей уникнення покарання шляхом перетину кордону.

Реклама
В Ужгороді говорили про те, як зробити місто безпечнішим – 01

Міський голова наголосив, що проект важливий і з погляду профілактики злочинності – правопорушники остерігатимуться, знаючи про камери, а також для розкриття вчинених злочинів. За словами Богдана Євстафійовича, вже налагоджена добра співпраця з правоохоронцями, працює спільна комісія, на якій приймають рішення щодо місць, де найефективніше встановлювати камери.

Читайте також:
Відеокамери зафіксували обурливий випадок в Ужгороді
Реклама

Функціональні системи моніторингу в Ужгороді та Сату-Маре будуть належати муніципалітетам, їхня подальша робота фінансуватиметься з міського бюджету Ужгорода та Сату-Маре в рамках існуючих місцевих бюджетних програм з перспективою розширення після закінчення проєкту.

Загальний бюджет проєкту: 109 874 євро, бюджет для Ужгорода – 60 650 євро, 10% складе співфінансування із міського бюджету Ужгорода. Проєкт має бути реалізований до кінця цього року, але через пандемію може бути продовжений на півроку.

На сьогодні Ужгород бере участь у 7 грантових проєктах, які мають бути завершені у 2020-2022 роках із фінансуванням у майже 2 мільйони євро.

Нагадаємо, на вулицях Мукачівської ОТГ встановлять понад 40 камер відеоспостереження.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно