Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Блаженніший Святослав висловив співчуття з приводу смерті владики Мілана Шашіка

Блаженніший Святослав висловив співчуття з приводу смерті владики Мілана Шашіка

Блаженніший Святослав висловив співчуття з приводу смерті владики Мілана Шашіка

Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, від імені Синоду Єпископів УГКЦ і від себе особисто висловив щирі співчуття з приводу смерті владики Мілана Шашіка, правлячого єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії. Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, листа адресовано владиці Нілові Лущаку, єпископові-помічнику цієї єпархії.

ВІДЕО ДНЯ

«З великим сумом ми сприйняли звістку про передчасний відхід до вічності преосвященного владики Мілана Шашіка, правлячого єпископа Мукачівської єпархії. Особисто та від імені Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви і всіх вірних нашої Церкви висловлюємо вам співчуття та запевнення в молитвах у наміренні новопреставленого владики», — йдеться у листі.

Читайте також:
"Єпископ Мілан Шашік щось передчував. Перед пандемією склав заповіт", – владика Ніл Лущак
Реклама

Блаженніший Святослав зазначив, що владику Мілана в УГКЦ будуть пам’ятати як того, хто завжди приїжджав на Синоди Єпископів нашої Церкви. «З ним ми разом скеровували до українського суспільства низку послань і закликів, особливо у важкі для нашого народу часи. Хочеться відзначити його активність на міжнародній арені, де ми разом намагалися бути голосом України перед світовим товариством», — пояснив Предстоятель УГКЦ.

Він запевнив, що єпископ Мілан Шашік назавжди ввійде в історію Мукачівської єпархії як ревний архипастир, який особисто опікувався навіть найменшими громадами своєї єпархії, і невтомний будівничий церков. За час свого архиєрейського служіння на гостинному Закарпатті владика здійснив низку вагомих соціальних і освітніх проєктів, зокрема слід згадати спорудження та налагодження навчального процесу духовної семінарії в Ужгороді.

Реклама
Читайте також:
Відомо, коли і де відбудеться прощання із владикою Міланом Шашіком

«Зі словом співчуття особливо прагнемо звернутися до мирян осиротілої Мукачівської єпархії. Разом із духовенством і монашеством ви з болем переживаєте раптову втрату батька-архиєрея. Ваша скорбота має широкий відгук у серцях всіх єпископів, духовенства і монашества нашої Церкви в Україні та в усьому світі. Адже із вашою єпархією нас єднає спільна доля, спільний шлях мучеництва в часи комуністичного терору, а також спільна радість відродження нашої Церкви у вільній і незалежній Батьківщині. Ми переконані, що це наше спільне покликання греко- католиків України ми зуміємо здійснювати і надалі. У щирій молитві до милосердного Бога вимолюємо для вас щедрі ласки, щоб через святість життя ви свідчили про воскреслого Христа», — запевнив Блаженніший Святослав.

«Віддаємо душу новопреставленого владики Мілана в руки безмежного Божого милосердя та з вірою промовляємо: «Ти єством благий і милосердний, і датель милости, і милосердя безодня: того, що з цього місця злоби і тіні смертної Ти переставив, всели там, де Твоє, Спасе, світло сяє». Нехай милостивий Господь, який вчив нас вірити у воскресіння мертвих, прийме владику Мілана у свої вічні та люблячі обійми і сотворить новопреставленому архиєреєві вічную пам’ять!» — попросив Глава УГКЦ.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно