Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Єпископ Мілан Шашік щось передчував. Перед пандемією склав заповіт", – владика Ніл Лущак

"Єпископ Мілан Шашік щось передчував. Перед пандемією склав заповіт", – владика Ніл Лущак

"Єпископ Мілан Шашік щось передчував. Перед пандемією склав заповіт", – владика Ніл Лущак

У вівторок ввечері, 14 липня на 68-му році життя пішов у вічність правлячий єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії – Мілан Шашік. "Для нас всіх це дуже болюча несподіванка! Медики говорять, що смерть наступила в результаті хвороби варикозу і тромбів, – розповідає єпископ-помічник Мукачівської єпархії ГКЦ Ніл Лущак. – Ці хвороби переслідували  єпископа. Вчора вранці йому стало зле, він зробив усі аналізи, пішов у лікарню, там він і залишився, а надвечір у нього відірвався тромб, він помер відразу!

ВІДЕО ДНЯ

Коли він пішов у лікарню, ми нічого не передчували, поставилися спокійно, бо він часто ходив до лікарні, він завжди повертався. Вчора, на жаль, він уже не повернувся до нас. Можу розвіяти чутки, у владики Мілана Шашіка не було коронавірусу!

Читайте також:
Помер владика Мілан Шашік: історія життя єпископ Мукачівської Греко-Католицької єпархії
Реклама

Ми почуваємося осиротілими! Єпископ Мілан був людиною енергійною, фактично все що ми зараз маємо – діялося за його участю і жертовністю!

Остання наша зустріч відбулася вчора (14 липня. - Авт.). Владика Мілан відправляв Службу Божу зі своїм секретарем, архідияконом Миколою, подзвонив мені, щоб я прийшов і уділив йому Таїнство Єлеопомазання. Я дуже здивувався з того прохання, прийшов, бачу він сидить дуже слабенький. Я уділив йому Таїнство і він одразу поїхав у лікарню, за кілька годин Господь вже покликав його. 

Реклама

Думаю, що єпископ Мілан Шашік щось передчував! Ще перед початком пандемії владика Мілан написав заповіт, у якому просить вибачення, якщо когось образив. Просить молитву. Заповіт написаний так, наче він дійсно відчував, що у скорому часі Господь його візьме!".

Читайте також:
Помер єпископ Мукачівської Греко-Католицької єпархії владика Мілан Шашік

Цікавимось у єпископа Ніла Лущака: "Біля року тому Мілан Шашік потрапив у автокатастрофу, в якій померли люди. Чи Його Преосвященство став відчувати себе гірше після тих подій?"

Реклама

"Думаю, що йому стало гірше! Бо після тих подій у нього дуже часто стали боліти ноги. Чи спала його активність в останні місяці? Важко було помітити, він був енергійний, ніколи не здавався! Наприклад, в неділю він служив досить далеко від Ужгорода у Великоберезнянському районі, освячував там новий престол у храмі. Любив йти до людей, навіть до найвіддаленіших.

Чесно кажучи, я собі не уявляю життя без нього. Він був, як полярна зірка мого священнства", – розповів єпископ Ніл Лущак.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно