Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді стартував "Ветеранський велопробіг Ужгород — Маріуполь"

В Ужгороді стартував "Ветеранський велопробіг Ужгород — Маріуполь"

В Ужгороді стартував "Ветеранський велопробіг Ужгород — Маріуполь"

З Ужгорода стартував всеукраїнський велопробіг ветеранів війни. Учасники прямують до Маріуполя. За 12 днів вони подолають 1800 кілометрів. Веломандрівка присвячена Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України. Щодня учасники проїжджатимуть відстань до 200 кілометрів.  Іван Балашов — організатор та учасник велопробігу — зазначив, що сьогодні на буде найважчий етап, оскільки прямують через перевал до Стрия, а це 198 км. "Для нас це не важко, — каже організатор, — бо усі учасники підготовлені. До 200 кілометрів на день для нас звичайна дистанція".

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Закарпатець на велосипеді поїхав у Прагу

Стартували з Ужгорода 4 велосипедистів: 2 учасників бойових дій в Афганістані та ще двоє — учасники бойових дій на сході України. Анатолій Вересенко приїхав зі столиці. Стартує з Ужгорода разом з побратимами. У свої 59 таку дистанцію сприймає як виклик собі, та каже головне —ідея велоподорожі: об‘єднати Схід та Захід країни. "Це найголовніше, і всі люди до цього тягнуться: і на Заході, і в центрі країни, і на Сході там, куди ми прямуємо, зазначив Анатолій". Підтримати учасників велопробігу прийшло кілька десятків колег-велосипедистів. Вони проїдуть з учасниками певну частину дистанції. В Ужгороді дуже дружня велоспільнота, як і на Закарпатті загалом, — каже Олександр Білак, президент Федерації велосипедних видів спорту Закарпаття. Сьогодні багато наших друзів проїдуть хто до Мукачева, хто аж до Нижніх воріт на перевал аби провести наших колег, які проїдуть біля 1800 км загалом. До слова, в усіх містах, якими будуть проїжджати по велопробігу будуть підтримувати учасників усі велоспільноти. Це і в Стрию, і в Хмельницькому, і в Тернополі, і в Києві, і, звичайно, в Маріуполі. У нас дружні стосунки з всіма федераціями велосипедного спорту у всіх областях, — підсумував Олександр Білак. 

Реклама

Загалом, до участі у велопробігу зареєструвалися понад 1500 учасників. Та до мандрівки приєднається значно більше людей, — впевнені організатори. На шляху від Ужгорода до Маріуполя заплановані зустрічі з родинами загиблих, покладання  квіти до пам’ятників та Алей слави:

Реклама

Нагадаємо, нещодавно на Закарпатті відбувся "Мотопробіг єдності".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно