Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Митники показали, що виявили в одному з «італійських бусів»

Митники показали, що виявили в одному з «італійських бусів»
ВІДЕО ДНЯ

На митному посту «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, закарпатські митники в одному з так званих «італійських бусів» вчергове вилучили колекційні брендові речі, які водій намагався завезти на митну територію України в обхід декларування та оподаткування.

Повертаючись з Італії в Україну на мікроавтобусі «Мерседес-Бенц», 49-річний житель Роготинського району Івано-Франківщини під час митного контролю у «червоному коридорі» вказав у декларації 6 дорожніх сумок з особистими речами. Усно заперечив про наявність будь-яких інших товарів, в тому числі комерційного призначення, що підлягають обов’язковому декларуванню та сплаті відповідних податків.

Реклама

У ході детальної перевірки багажного відсіку транспортного засобу митники виявили на підлозі 3 пакунки з товарами іноземного виробництва. Зокрема: жіночі кросівки торгівельної марки «Gucci», жіночі туфлі «Giuseppe Zanotti», шкіряний гаманець «Dolce Gabana», рюкзак з натуральної шкіри «Longchamp», шкіряна сумочка на пояс «Longchamp», браслет «Longchamp», 9 жіночих курток «Massimo Dutti» та сабвуфер  «Sonos». До слова, в інтернет-мережі, до прикладу, на шкіряний гаманець відомого італійського бренду «Dolce Gabana» ціна стартує від 450 євро, а на шкіряний рюкзак «Longchamp» – 9 тис грн, що вже казати за колекційні кросівки від «Gucci», вартість яких від 15 до 40 тис грн!

Читайте також:
84 мільйони заплатили у бюджет за розмитнення посилок власники "італійських бусів"
Реклама

Зі слів українця, вищезазначені товари він перевозив з Італії в Україну замість водія, якого не пустили в Україну угорські митники, тож не визнав їх своєю власністю. Наразі вартість однієї частини виявленого товару, згідно ярликів, складає 1097,65 євро, що вже перевищує дозволену митним законодавством загальну суму нового товару – до 500 євро.

Інша частина вилучених речей потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта. Тож, відносно українця інспектори склали протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України. Подальшу долю брендів встановить суд.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно