Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві живуть ймовірні родичі кандидата в держсекретарі США

У Мукачеві живуть ймовірні родичі кандидата в держсекретарі США

У Мукачеві живуть ймовірні родичі кандидата в держсекретарі США

"Голос Америки" виявив в архівах унікальні документи про сім’ю кандидата в держсекретарі США Тоні Блінкена: перші згадки в родоводі, записи про шлюб прадіда і народження його дітей в київській синагозі, а також списки пасажирів пароплавів, на яких із Німеччини і Великобританії Блінкени добиралися до Сполучених Штатів.

ВІДЕО ДНЯ

На думку історика і фахівця з єврейської генеалогії, Наді Ліпес, прізвище у претендента на посаду держсекретаря рідкісне. Його носії з великою часткою ймовірності – далекі родичі. Таким чином, наприклад, харківський підприємець Святослав Блінкін і російський вчений-фахівець по автодорогах Михайло Блінкін є з Ентоні Блінкеном далекою ріднею. Саме за допомогою Ліпес "Голос Америки" розшукав унікальні документи в архівах українських Золотоноші та Переяслава.

Після публікації матеріалу в "Голосі Америки", до редакції інтернет-видання "PMG.ua" звернувся мукачівець Валентин Блінкін. Як виявилось, він – двоюрідний брат харківського підприємця Святослава Блінкіна. І, вочевидь, далекий родич кандидата в держсекретарі США Тоні Блінкена.

Реклама
Читайте також:
Роберт Максвелл: історія успіху мультимільярдера, який народився на Закарпатті

Валентин розповів журналістам "PMG.ua", що в Мукачево він переїхав ще в 1989 році. Інформації про його діда і прадіда зовсім мало. Однак, за словами Валентина Блінкіна, вони були родом із Золотоноші. Тож, цілком ймовірно, що житель Мукачева може бути далеким родичем кандидата в держсекретарі США Тоні Блінкена.

Реклама

Докладніше про розслідування "Голосу Америки" та родинні зв’язки кандидата в держсекретарі США Тоні Блінкена – у сюжеті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно