Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Лікування раку в Україні: які зміни планує МОЗ у 2021 році

Лікування раку в Україні: які зміни планує МОЗ у 2021 році

Сьогодні, 26 січня, під час проведення брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що МОЗ розширює пакет послуг для лікування онкологічних захворювань. Зміни планують провести у другому-четвертому кварталах 2021 року. 

ВІДЕО ДНЯ

“Важлива складова надання якісної медичної допомоги — повноцінне фінансування та реалістичні тарифи, які ґрунтуються на реальній вартості медичних послуг. З 1 квітня 2021 року буде змінено підхід до надання медичної допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями. Ми додамо новий пакет послуг та введемо відповідні коефіцієнти оплати. Завдяки цим крокам лікування онкологічних захворювань в Україні стане ефективнішим”, — зазначив міністр.

Читайте також:
Через суворий карантин онкохворі закарпатці не можуть виїхати на лікування за кордон
Реклама

Нова програма медичних гарантій, яка почне діяти в Україні з 1 квітня 2021 року, передбачатиме три пакети для лікування онкології:

  • “Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах”;
  • “Радіологічне лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах”;
  • “Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах”.
Реклама

Зазначимо, протягом першого кварталу 2021 року діє попередня Програма медичних гарантій, яка передбачає два пакети для надання медичної допомоги пацієнтам з онкологією.

Зазначимо,  удосконалення системи раннього виявлення онкологічних захворювань раніше визначили однією з пріоритетних цілей Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно