Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Підтримали жнятинську церкву

Підтримали жнятинську церкву

СТОВ «Агро-Лучки» Українського аграрного холдингу серед інших періодично допомагає і громаді села Жнятино, яке нині входить до Горондівської об’єднаної територіальної громади. У населеному пункті, де налічується 2134 жителі, мирно співіснують представники двох націй та різних релігійних конфесій.

ВІДЕО ДНЯ

Як розповів місцевий староста Іван Орос, у селі діють дві церкви: Покровська, де правлять служби як православні, так і греко-католики, та реформатська. Так само працюють і дві школи: угорськомовна та україномовна. Обидві І-ІІ ступенів. Після ж закінчення дев’ятого класу учні їздять на навчання в Горонду чи Мукачево.

Читайте також:
Корисні подарунки для Великолучківської школи від СТОВ «Агро-Лучки»
Реклама

Недавно СТОВ «Агро-Лучки» надало матеріальну допомогу реформатській церкві. Оскільки основну частину місцевого населення складають угорці, і у своїй більшості вони є реформатами, релігійна громада храму є найбільшою в селі. Дирекція сільгосппідприємства надала необхідні кошти для придбання будматеріалів, власне, для самої церкви, а також для облаштування навісу, що потрібний з метою проведення занять у теплий період року.

Підтримали жнятинську церкву – 01
Реклама

Священник Рігард Матей разом зі своїми поплічниками велику увагу приділяють релігійному вихованню підростаючого покоління. Діти багато часу проводять тут, особливо влітку. У своєрідному таборі вони навчаються, спілкуються, проводять дозвілля. 

Жнятівці, староста та настоятель реформатської церкви вдячні керівництву СТОВ «Агро-Лучки» за розуміння й підтримку. Вони сподіваються на подальшу взаємну співпрацю, тож нехай так і буде.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно