Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Нас чекає дуже важкий період", – Максим Степанов

"Нас чекає дуже важкий період", – Максим Степанов

Ситуація з поширенням COVID-19 на території України погіршується, за останній тиждень захворіли майже на 26 тисяч громадян більше, ніж за попередній, померли на 300 осіб більше. Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу у МОЗ.

ВІДЕО ДНЯ

"Ситуація з поширенням COVID-19 на території України погіршується. Нас чекає ще дуже важкий період. Сьогодні у нас встановлений антирекорд щодо кількості померлих: вперше в країні цифра перетнула (позначку в) 300 громадян, які пішли з життя через COVID за одну добу", – зазначив Степанов.

Голова МОЗ порівняв тижневі дані щодо епідемії. За минулий тиждень "значно зросла кількість нових випадків хвороби. Якщо позаминулого тижня зафіксували 60 748 випадків, а минулого тижня – 86 708, захворіли майже на 26 тисяч громадян більше".

Реклама
Читайте також:
Лікарі назвали нові симптоми коронавірусу

За словами Степанова, також збільшилася кількість людей на лікарняних ліжках: станом на ранок понеділка у лікарнях було 36 600 із COVID або підозрою на нього. Зросла і кількість летальних випадків: за минулий тиждень було зафіксовано 1 665 летальних випадків, що більш як на 300 летальних випадків перевищує показник позаминулого тижня.  

Реклама

Степанов наголосив, що значно збільшили кількість тестувань у країні: з 395 тисяч позаминулого тижня до понад 531 тисячі тестів минулого (це ПЛР і швидкі тести на антиген). 

Середня заповненість ліжок із киснем складає 55% загалом по країні, але в деяких регіонах ситуація турбує: у Києві понад 70% ліжок із киснем заповнені, також напружена ситуація у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Вінницькій і Миколаївській областях. Львівська область також увійшла в "червону зону".

Нагадаємо, Максим Степанов розповів, чи буде в Україні новий локдаун.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно