Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорщина послаблює карантин

Угорщина послаблює карантин

Уряд Угорщини планує надати більші можливості для людей, які отримали щеплення від коронавірусу, коли кількість вакцинованих в країні перевищить 4 мільйони. 

ВІДЕО ДНЯ

Прем’єр-міністр Віктор Орбан зазначив, що Угорщина вже подолала позначку у 3,5 млн щеплених від коронавірусу. З цих вихідних ресторанам і барам дозволять приймати відвідувачів на терасах, а комендантська година починатиметься не з 10, а з 11 години вечора.

За його словами, наступного тижня кількість щеплених має досягти 4 млн осіб з близько 10 млн населення Угорщини. З цього часу планують відкрити низку інших закладів для людей, які вже мають довідку про щеплення.

Реклама
Читайте також:
Вакцинація в Європі очима українців

За словами Орбана, власники "паспортів про щеплення" зможуть відвідувати театри, кінотеатри, басейни, музеї, спортивні події, також вакцинованих людей дозволять приймати у приміщеннях ресторанів та у готелях. За його словами, те саме передбачається для людей, які нещодавно перехворіли на коронавірус. Прем’єр закликав реєструватися на вакцинацію тих, хто ще не зробив цього. 

Реклама

За його словами, вже до середини травня встигнуть провакцинувати всіх, хто зараз записаний на щеплення. Він додав, що вакцини має вистачити і для угорців, які живуть за межами країни.

Нагадаємо, Угорщина наразі єдиною з країн-членів ЄС використовує китайську та російську вакцини від коронавірусу, які не отримали затвердження регулятора ЄС. 

У зв’язку з цим темпи вакцинації в Угорщині суттєво вищі, ніж у ЄС загалом. За даними ECDC на 23 квітня, принаймні першу дозу отримали понад 42% дорослих, а обидві дози – більше 18% дорослих. У ЄС загалом ці показники наразі складають 23,7% та 8,7% відповідно.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно