Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • МОЗ працює над впровадженням ковідних сертифікатів в Україні

МОЗ працює над впровадженням ковідних сертифікатів в Україні

МОЗ працює над впровадженням ковідних сертифікатів в Україні

Ковідний сертифікат МОЗ розробляє спільно з командами Мінцифри та НСЗУ з урахуванням вимог Digital Green Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate ВООЗ. Степанов зазначив, що до українського сертифіката будуть внесені всі необхідні дані, він буде інтегрований із сертифікатами ЄС. Документ, який створюють з урахуванням вимог Єврокомісії і ВООЗ, планують розробити в найкоротші терміни і він може запрацювати вже від 1 липня. Про це сьогодні заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Влітку ЄС введе паспорти вакцинації від COVID-19

"Його мета — вільне і безпечне пересування громадян під час пандемії коронавірусу. Дані будуть вносити через електронну систему охорони здоров’я, а сам сертифікат можна буде отримати у лікаря або згенерувати в застосунку або порталі "Дія", — йдеться в повідомленні. Зазначається, що до впровадження COVID-паспортів, українці, яким зробили дві дози щеплення від коронавіруса, можуть отримати за запитом і за необхідності пред’явити під час перетину кордону паперове міжнародне свідоцтво про вакцинацію. У МОЗ запевнили, що воно зараз є чинним. "Ми знаємо, які потенційно дані будуть вносити в ковідні сертифікати в європейських країнах, навколо чого триває дискусія. Моє бачення – нам треба давати можливість внести всі необхідні дані, робити свій український сертифікат, який потім буде інтегрований з сертифікатами ЄС", — сказав Степанов.

Реклама

Степанов додав, що український сертифікат надаватиме його власникам певні переваги під час відвідування розважальних заходів та подорожей. "У такий спосіб ми будемо мотивувати українців більш свідомо ставитися до свого здоров’я – не займатися самолікуванням, звертатися до лікаря за наявності перших симптомів хвороби, ізолюватися, щоб не заразити своє оточення, та тестуватися на ковід", — зазначив очільник.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно