Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області стартувала ревакцинація вакциною AstraZeneca

В області стартувала ревакцинація вакциною AstraZeneca

Відповідно до рекомендацій закарпатці, котрі одними з перших вакцинувались проти COVID-19, отримали другу дозу вакцини AstraZeneca – через 12 тижнів після першого щеплення. Для цього в області зарезервовано резервовано більше 800 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, для осіб, котрі отримали перше щеплення в період від 25 лютого до 11 березня.

ВІДЕО ДНЯ

Вакцини AstraZeneca-SKBio та AstraZeneca/Covishield мають однаковий склад і технологію виробництва. Тому якщо людина отримала першу дозу вакциною Covishield, то друга доза може бути AstraZeneca-SKBio.

В області стартувала ревакцинація вакциною AstraZeneca – 01
Реклама

«Наша вакцинальна кампанія стартувала 25 лютого. Тоді працювала одна мобільна бригада, і ми робили по 30-40 щеплень на день. Зараз в середньому робимо по 800 щеплень за день. Сьогодні ревакцинацію вакциною AstraZeneca-SKBio починаємо у тому ж закладі, де стартувала вакцинальна кампанія – в Обласній клінічній інфекційній лікарні. Для цього ми зарезервували понад 800 доз із партії, яку отримали у середині квітня», – зазначила головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик.

Читайте також:
Закарпатські лікарі виявили у пацієнтів нехарактерні симптоми коронавірусу
Реклама

Перший вакцинований на Закарпатті, лікар-інфекціоніст Степан Карабиньош першим отримав і другу дозу щеплення.

«Почуваю себе добре, як і після першого щеплення. За цей час, на щастя, не хворів. Хочу зазначити для всіх, що вакцинуватись потрібно, але кожен повинен усвідомити, що вакцина – не титановий щит. Ви можете захворіти, але перенесете недугу значно легше, без клінічних проявів», – прокоментував Степан Карабиньош.

В області стартувала ревакцинація вакциною AstraZeneca – 02
Реклама

Ті, хто отримав обидві дози від COVID-19, можуть отримати свідоцтво, що підтверджує цей факт. «На етапі розробки свідоцтво про вакцинацію міжнародного зразка, яку можуть отримати ті закарпатці, котрі вже зробили два щеплення. За таким документом можна буде звернутися до медичного закладу, де проходила вакцинація, або ж до свого сімейного лікаря. Не зволікайте, вакцинуйтесь, адже вже чимало країн заявили про те, що відкриють свої кордони для українців, які отримали щеплення від коронавірусної інфекції», – прокоментував перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Нагадаємо, в одному з районів Закарпаття зафіксовано різкий стрибок хворих на коронавірус.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно