Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • З Ужгорода стартував Всеукраїнський велопробіг ветеранів війни

З Ужгорода стартував Всеукраїнський велопробіг ветеранів війни

З Ужгорода стартував Всеукраїнський велопробіг ветеранів війни

З Ужгорода до Києва через Стрий, Львів, Тернопіль, Хмельницький, Вінницю та Житомир, – такий маршрут цьогорічного Всеукраїнського велопробігу ветеранів війни. За словами організатора Івана Балашова, захід проводять втретє. З обласного центру Закарпаття стартували двоє учасників. Це ветерани війни в Афганістані та на сході України.

ВІДЕО ДНЯ

О 8 годині з площі Народної стартували учасники Всеукраїнського велопробігу ветеранів війни. Вони зробили круг довкола й вирушили до меморіалу загиблим воїнам на сході України.

Читайте також:
Для пільговиків можуть скасувати безкоштовний проїзд у громадському транспорті
Реклама

Цього року з Ужгорода стартували двоє учасників велопробігу – Іван Балашов та Сергій Поліщук. Сергій долучається вдруге. Для цього спеціально приїхав з Рівного. Чоловік учасник бойових дій Антитерористичної операції 2014-2015 років.

Сергій Поліщук розповів: "У першу чергу цей велопробіг означає пам’ять про загиблих побратимів у російсько-українській війні. По-друге, це особистий приклад для молоді щодо необхідності підтримання форми й захоплення велосипедним спортом. Ми постійно займаємося велоспортом вдома, тренуємося, беремо участь в спортивних велозаходах, у змаганнях, тому особливої підготовки не було".

Реклама

Учасник та організатор велопробігу Іван Балашов каже: захід проводять втретє. Минулого року їздили з Ужгорода до Маріуполя.

"Ми не просто будемо їхати, ми під час маршруту будемо зустрічатися з ветеранами, з сім’ями загиблих воїнів, з духовенством, з молоддю, із представниками засобів масової інформації, з громадськістю, тобто, крім того, що ми вшануємо наших захисників, ми пропагуємо ветеранський спорт. Скільки людей буде приєднуватися я не знаю. Нас двоє, тому що це не велозмагання, багатьом людям не дозволяється їздити на центральних трасах. У областях і містах до нас будуть приєднуватися багато ветеранів, молоді й спортсменів", – розповів Іван Балашов.

До Мукачева учасників велопробігу супроводжували ужгородці на велосипедах та мотоциклах. Серед них і Тетяна Іщенко. Вона розповіла: "Минулого року я також стартувала з Іваном Анатолійовичем, але це було в межах міста, цього разу я планую проїхати Мукачево й доїхати до Чинадієва. Воно показує, що до спорту може долучитися кожен незалежно від віку. Це єднає, тому що воно, як я вже зазначала, воно показує, що можна проїхати незалежно від категорії і від віку".

Реклама

За словами Івана Балашова, до Києва учасники приїдуть 27 червня. Там будуть два дні. Назад до Ужгорода повертатимуться автомобілем.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно