Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті запрацюють ще два майданчики для зважування фур

На Закарпатті запрацюють ще два майданчики для зважування фур

На Закарпатті запрацюють ще два майданчики для зважування фур
ВІДЕО ДНЯ

На Закарпатських дорогах встановили два нові комплекси WiM. Система дозволяє зважувати вантажівку у русі. Незабаром її введуть в експлуатацію, – ідеться на сайті Закарпатської обласної державної адміністрації. У Закарпатській ОДА зазначили, що системи зважування вже встановили на автодорозі державного значення М-24 «Велика Добронь – Мукачево – Берегово – КПП «Лужанка» та на міжнародному маршруті М-25 КПП «Соломоново» – Велика Добронь – Яноші з під’їздом до КПП «Косино».

Читайте також:
На дорогах України з’являться нові дорожні знаки
Реклама

За допомогою цієї системи правоохоронці виявлятимуть порушників вагового режиму на дорогах Закарпаття. «Сьогодні потужні майданчики європейського зразка готуються до введення в експлуатацію, аби у подальшому підвищити безпеку на наших автошляхах та не допустити руйнування доріг через надмірну вагу транспортних засобів», – повідомив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков сайту ОДА.

Як відомо, Володимир Зеленський підписав закон, який закріплює автоматичну фіксацію порушень габаритно-вагових параметрів та дозволяє «Укртрансбезпеці» стягувати через суд плату за проїзд вантажівок, що порушують ці норми. Відповідні зміни, щодо здійснення габаритно-вагового контролю ухвалив у законопроєкті і парламент.

Реклама

Такі системи працювали в деяких інших областях України, наприклад, на Чернігівщині. Однак, інформацію про порушення там збирали виключно для статистики, адже для притягнення до відповідальності не було законодавчих підстав.

Нагадаємо, що цього року в області повністю відремонтують одну з доріг.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно