Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Нового голову Берегівської РДА Геннадій Москаль представив угорською мовою

Нового голову Берегівської РДА Геннадій Москаль представив угорською мовою

Нового голову Берегівської РДА Геннадій Москаль представив угорською мовою

Сьогодні в Берегівській РДА відбулося офіційне представлення Іштвана Петрушки. З цієї нагоди на Берегівщину приїхав Геннадій Москаль, який зачитав відповідний Указ Президента України… угорською мовою.

ВІДЕО ДНЯ

Це була своєрідна відповідь керівника області на зауваження президента Закарпатського угорського інституту, депутата обласної ради Ілдіко Орос, котра на одній із нарад звернула увагу посадовця на той факт, що росіяни виступають на рідній мові, а вона зробити цього не може, бо керівники краю її не розуміють.

Присутні оплесками відреагували на кмітливий хід губернатора.

Реклама

Потреби зачитувати біографію новопризначеного голови РДА не було, адже він зовсім недавно вже очолював її і вимушений був піти з посади з приходом до влади команди Василя Губаля.

“Серед головних проблем, що чекають вирішення, це – облаштування доріг,- наголосив очільник області. - Насамперед сюди потрібно направити накопичені бюджетні кошти, адже район перевиконав завдання з даного показника майже вдвічі. Треба дати можливість райдільниці “Автодору” реалізувати намічене й цим самим закрити заборгованість по зарплатні”.

Реклама

Губернатор детально зупинився на проблемах освітньої та медичної галузей, організації тут належного харчування дітей та хворих. Говорив також про необхідність підтримки громадян через інститут субсидій, про створення нових робочих місць, залучення інвестицій тощо. Зупинився і на питаннях майбутніх виборів, умовах об’єднання територіальних громад, забезпеченні прав національних меншин.

“Якщо 10 відсотків мешканців населеного пункту розмовляє рідною мовою, відмінною від державної, то його назва повинна виписуватись і на цій мові, - акцентував губернатор. - Такі європейські вимоги”.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно