Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Ужгородці найчастіше скаржаться на відкриті люки, їхню відсутність, ями на дорогах, освітлення та пішохідні переходи

Ужгородці найчастіше скаржаться на відкриті люки, їхню відсутність, ями на дорогах, освітлення та пішохідні переходи

Ужгородці найчастіше скаржаться на відкриті люки, їхню відсутність, ями на дорогах, освітлення та пішохідні переходи

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція ініціаторів проекту "Відкрите місто - Ужгород". Детальніше про те, наскільки активні ужгородці у виявленні муніципальних (передусім комунальних) проблем і що вдалося вирішити, розказали  Анастасія Бачинська, Вікторія Слюсаренко та Галина Пшеницька. 

ВІДЕО ДНЯ

«Відкрите місто» - це онлайн-платформа, на якій кожен може повідомити про ту чи іншу проблему в Ужгороді, повідомлення відразу надходить до конкретного структурного підрозділу міської ради, - розповіла Галина Пшеницька.- Найчастіше за півроку дії проекту ужгородці повідомляли про відкриті люки, їхню відсутність, ями на дорогах, освітлення, пішохідні переходи тощо. Загалом надійшло (починаючи з жовтня 2014 р) 237 скарг, 100 з яких було вирішено міською владою. Якщо протягом перших трьох місяців роботи проекту було 75 повідомлень, то наступні три – удвічі більше -  146. Це означає, що громада активізувалась, мешканці турбуються про наше місто і бажає покращити його».

Проте не всі питання жителів вирішуються, каже Галина Пшеницька, для вирішення певних питань треба кошти, які місто часто виділити не може.

Реклама

«Дана платформа дозволяє не тільки розібратися з проблемами, а й сприяє самоорганізації населення, залученню бізнесу, - каже Галина Пшеницька. – Наприклад, багато скарг стосувалося озера біля ЗОШ №12 і ЗОШ №15. Міська рада не змогла вчинити жодних дій, була залучена громадськість, яка допомогла забезепчити вивезення сміття. Це плюс, коли є кому допомогти».  

Вікторія Слюсаренко зауважила, що місцеве самоврядування та самоорганізація набувають більшої актуальності. «Ця платформа «Відкрите місто» є ідеальною, щоб вчитися самоврядуванню. Тут не потрібно писати листи, чекати письмової відповіді. А зареєструватися і надіслати скаргу і чекати відповіді. Вчитися контролювати владу надзвичайно просто». За словами Вікторії Слюсаренко, проект починався під керівництвом Ференца Бакі, тоді ж було підписано Меморандум про співпрацю між міською радою.  «Не так багато міст в Україні змогли виграти конкурс і отримати цей продукт он-лайн платформу «Відкрите місто» безкоштовно. Ужгород – серед переможців. Інші повинні укладати контракт і оплачувати програмний продукт», - додала Вікторія Слюсаренко.

Реклама

За словами Анастасії Бачинської, програма має чимало невикористаних резервів. Наприклад, на он-лайн мапу можна наносити  корисні об’єкти, не тільки проблемні. А це плюс для розвитку туристичного потенціалу. Також можна завантажувати офіційну інформацію міськради, обговорювати регуляторні проекти тощо.

«Ми можемо бачити всі проблеми міста на одній карті і швидко реагувати, - каже Анастасія Бачинська. – Долучаються і бізнес, і мешканці. У міській раді до кожного напрямку роботи закріплений працівник, який відповідає за вирішення того чи іншого питання».

Он-лайн платформа «Відкрите місто» працюватиме й надалі. Організатори проект в Ужгороді обіцяють підтримувати програму в активному стані та допомагати у модеруванні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно