Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Москаль: "За здачу влади Януковичу один мільярд доларів отримали Ющенко та Балога"

Москаль: "За здачу влади Януковичу один мільярд доларів отримали Ющенко та Балога"

Москаль: "За здачу влади Януковичу один мільярд доларів отримали Ющенко та Балога"

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль відреагував на оприлюднення даних з "чорних кас" Партії регіонів.

ВІДЕО ДНЯ

"Що ми шукаємо в "чорній касі" Партії регіонів на два мільярди доларів, якщо майже один мільярд забрали за здачу влади Януковичу колишній президент України Ющенко та його глави адміністрацій Балога і Ульянченко? – обурюється Геннадій Москаль на своєму сайті. –  Це ж усім добре відомо! І чому всі забули про аферу всеукраїнського масштабу з «Лікарнею майбутнього»? Невже важко підняти матеріали, коли Віктор Ющенко та його дружина Катерина створили фонд «Україна 3000» і в прямих ефірах влаштовували телемарафони, збираючи кошти для будівництва дитячої «Лікарні майбутнього»? У фонд добровільно-примусово платили всі олігархи – по 10, 50, 100 мільйонів гривень. А прості громадяни, що наївно повірили в цю аферу, вносили добровільні пожертви хто скільки міг. У результаті гроші з фонду вкрали, ніякої лікарні ніхто не збирався будувати і не збудував. Це відверта корупція і зловживання владою з метою особистого збагачення, за які так ніхто й не притягнутий до відповідальності. Хоча ще за Януковича я особисто направляв усі матеріали в Генеральну прокуратуру".

"Чому «Лікарнею майбутнього» не займається Національне антикорупційне бюро? Адже це його пряма компетенція – зловживання владою найвищими посадовими особами. Масштабній афері з дитячою лікарнею давно слід дати юридичну оцінку. Чому б нашим антикорупційникам не повчитися досвіду в колег із сусідніх країн колишнього Соцтабору? На сьогодні найефективніше діє Антикорупційне бюро Румунії (АБР). Ця структура не має ніяких підрозділів у регіонах, знаходиться в Бухаресті і щомісяця проводить гучні затримання урядовців, міністрів, родичів найвищих посадових осіб і т.д. АБР ніколи не опускається до рівня голів сільських рад. У період правління президента Траяна Басеску, співробітники бюро посадили за корупцію його рідного брата Мірча Басеску, який досі відбуває покарання.

Реклама

Будь-яке антикорупційне бюро починає свою роботу з вищого керівництва держави, тому я пропоную почати з екс-президента України Віктора Ющенка. А від нього ниточки потягнуться і до «чорної каси» Партії регіонів, і до корупційних схем, за якими він здав владу Януковичу", – зауважив очільник Закарпатської облдержадміністрації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно