Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • "Ющенко видав сирійському бізнесмену багатомільйонні кредити, які не були повернуті", – Москаль

"Ющенко видав сирійському бізнесмену багатомільйонні кредити, які не були повернуті", – Москаль

"Ющенко видав сирійському бізнесмену багатомільйонні кредити, які не були повернуті", – Москаль

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль продовжує на своєму офіційному сайті свідчити про махінації Президента України (2005-2010) Віктора Ющенка. Після інформації про "Дитячу лікарню майбутнього" очільник області оприлюднив дані про отримання сирійським бізнесменом багатомільйонних кредитів.

ВІДЕО ДНЯ

– На початку 90-х років Віктор Ющенко, будучи одним із керівників Комерційного агропромислового банку «Україна», видав Юссефу Харесу (громадянин України з 1997 року, сирієць за походженням) кредит на суму 1,5 мільйона доларів США, який так і не був повернутий, – заявляє Геннадій Москаль. – Банк звернувся до суду з позовом про примусове стягнення грошей, однак юрист банку, який ішов на розгляд справи, був викрадений разом із оригіналами документів щодо Юссефа Хареса. За цим фактом у 2002 році МВС України порушило кримінальну справу, яку так і не довели до логічного завершення.

У 1997 році  Нацбанк України, головою якого на той час був Віктор Ющенко, видав фірмі “Харес-інкорпорейшен”, яка належить Юссефу Харесу, 4,5 мільйонів доларів кредиту. Останній переказав кошти у Францію на рахунок іншої, створеної ним же фірми. За цим фактом Прокуратура м. Києва провела перевірку й порушила кримінальну справу, однак, як і в попередньому випадку, слідство з незрозумілих причин не проводилося, хоча державі завдано значних збитків.

Реклама

Після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах  Юссеф Харес став радником Президента з питань іноземних інвестицій.

Геннадій Москаль направив звернення Генеральному прокурору України Юрію Луценку з проханням ретельно перевірити матеріали вказаних кримінальних справ, дати їм юридичну оцінку, а також поновити розслідування за фактом викрадення юриста банку «Україна».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно