Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Депутати облради дали старт роздержавленню головного інформаційного рупору влади краю

Депутати облради дали старт роздержавленню головного інформаційного рупору влади краю

Депутати облради дали старт роздержавленню головного інформаційного рупору влади краю

Газета Закарпатської обласної ради та облдержадміністрації “Новини Закарпаття” буде реформована – органи влади вийдуть із складу співзасновників, трудовий колектив перетвориться у суб’єкт господарювання. Таке рішення Закарпатська обласна рада більшістю голосів – 53 – прийняла на засіданні сьогодні, 14 червня, повідомляє представник Інституту масової інформації в області.

ВІДЕО ДНЯ

Також голова Закарпатської ОДА і водночас депутат ради Геннадій Москаль запропонував одразу проголосувати за призначення головним редактором газети Мирослави Галас, яка на даний час є в. о. керівника комунального ЗМІ. Свою пропозицію Москаль мотивував тим, що потрібно вирішувати різні організаційні питання і комунальне підприємство повинно мати керівника.

Перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто зазначив, що відповідний проект рішення опублікований уже на сайті, але ще не пройшли терміни для ознайомлення з документом згідно із Законом України “Про доступ до публічної інформації”. Відтак даний проект рішення депутати вирішили, аби не порушувати законодавства, розглянути на наступному пленарному засіданні.

Реклама

Нагадаємо, багаторічного керівника редакції Віталія Ящищака депутати облради звільнили 17 березня. Згодом з’ясувалося, що відповідного проекту рішення – про звільнення редактора – не було опубліковано за 20 робочих днів.

На засіданні облради Геннадій Москаль також пояснив, що газета не могла бути роздержавлена під час так званої “першої хвилі”, оскільки ще й досі не інвентаризовано майно редакції.

Реклама

У прийнятому рішенні щодо роздержавлення вказується: “Вийти в строки, передбачені законодавством для другого етапу реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій обласної ради та облдержадміністрації, зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації “Новини Закарпаття” з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб’єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання й тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації”.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно