Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Закарпатські депутати просять Кабмін відновити роботу аеропорту «Ужгород»

Закарпатські депутати просять Кабмін відновити роботу аеропорту «Ужгород»

Закарпатські депутати просять Кабмін відновити роботу аеропорту «Ужгород»

Для забезпечення сталого функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» обласна рада ухвалила рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо необхідності  вжиття  дієвих заходів  із  вирішення  проблемних  питань діяльності Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород», адресоване Кабінету Міністрів України.

ВІДЕО ДНЯ

У документі зазначається: «Закарпатське обласне комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт «Ужгород» є дієздатним підприємством, що підтверджується відповідними сертифікатами, свідоцтвами та посвідченнями, на підставі яких забезпечує посадку, зліт та обслуговування повітряних суден та пасажирів. Наявна злітно-посадкова смуга дає можливість приймати повітряні судна типу «АН-12», «Боїнг Б 737» та «Аеробус А 319», – інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

Підприємство має стратегічне значення і є єдиним авіаційним підприємством у Закарпатській області, що надає послуги з аеропортового обслуговування повітряних суден. Стратегією розвитку Закарпатської області до 2020 року визначено завдання щодо модернізації ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород».

Реклама

У зв’язку з тим, що маневрування повітряних суден для заходження на посадку та після вильоту з аеропорту «Ужгород» здійснюється через повітряний простір Словаччини, після закінчення  терміну дії (16 червня 2016 року) Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словаччини про передачу відповідальності за забезпечення обслуговування повітряного руху та про експлуатацію міжнародного аеропорту «Ужгород» від  12 лютого 2004 року,  яка була ратифікована Верховною Радою України 19 січня 2006 року, введено обмеження маневрування повітряних суден повітряним простором Словаччини.

На жаль, звернення обласної ради та облдержадміністрації упродовж 2015 – 2016 років та січня – березня 2017 року до Уряду та центральних органів виконавчої влади (про що інформували Президента України) про необхідність підписання нової Угоди між Україною та Словаччиною, над якою Міністерство інфраструктури працювало з 2011 року, не дали результату і на сьогодні  питання не врегульовано.

Реклама

У зв’язку з цим,  із 6 червня 2016 року Закарпатська область, маючи аеропорт, залишилася без  регулярного авіаційного сполучення зі столицею, що негативно позначилося на діяльності авіапідприємства, створило значні незручності для потенційних пасажирів. Упродовж 2016 року питання про врегулювання функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» неодноразово обговорювалося на двосторонніх зустрічах між українською та словацькою сторонами.

Пропозиції щодо введення короткочасних обмежень використання повітряного простору Словаччини для забезпечення виконання польотів на аеродромі Ужгород були напрацьовані під час виїзної наради 12 вересня 2016 року з вирішення проблемних питань функціонування Закарпатського обласного комунального  підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» під головуванням голови обласної ради за участі депутатів постійної профільної комісії обласної ради, представників Державної авіаційної служби України, Державного підприємства обслуговування повітряного руху України, облдержадміністрації та авіапідприємства. Проте на сьогодні вони не реалізовані, що унеможливлює відновлення виконання польотів повітряних суден на аеродромі «Ужгород» за правилами польотів за приладами, а відповідно виконання авіакомпаніями регулярних авіарейсів з аеропорту «Ужгород».

Для збереження існування найзахіднішого аеропорту держави, його сталого функціонування, виконання регулярних авіарейсів за маршрутом: Ужгород – Київ – Ужгород, обласні обранці просять вплинути на зазначену ситуацію та доручити Міністерству інфраструктури України вжити вичерпних заходів із введення відновлення виконання польотів повітряних суден на аеродромі «Ужгород» за правилами польотів за приладами.

Реклама

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно