Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Василь Петьовка, Валерій Лунченко і Роберт Горват звернулися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана

Василь Петьовка, Валерій Лунченко і Роберт Горват звернулися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана

Василь Петьовка, Валерій Лунченко і Роберт Горват звернулися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана

До народних депутатів – Василя Петьовки, Валерія Лунченка та Роберта Горвата надійшло звернення представників Української асоціації нейрохірургів з проханням вирішити питання з фінансуванням робіт по реконструкції будівлі обласного Центру нейрохірургії та неврології  в місті Ужгород.

ВІДЕО ДНЯ

Станом на сьогодні в Центрі функціонує 50 ліжок, проводиться лікування хвороб центральної та периферичної нервової системи. У 2017 році у центрі виконано більше 1200 нейрохірургічних втручань, у тому числі 427 найскладніших високотехнологічних операцій, які наразі не виконуються в інших регіонах України. У першу чергу це стосується мікроскопічних та ендоскопічних методів лікування дітей і дорослих з мозково-судинною патологією, онкологічними захворюваннями головного мозку, епілепсією. Хірургічна активність та ефективність використання нейрохірургічного ліжка є найвищою серед медичних закладів нашої країни.

Добре відомий Центр нейрохірургії та неврології і в Європі. В той же час, існуючі потужності (дві операційні зали) стримують розвиток нейрохірургічної служби, адже щорічне зростання числа виконаних операцій складає  близько 100 хірургічних процедур. Реконструкція зі збільшення площі будівлі медичного закладу дозволить запустити в дію ще три нові операційні зали, ангіографічну операційну, приміщення для магнітно-резонансного томографа та лінійного прискорювача. Окрім цього, за рахунок переобладнання вже існуючих операційних залів, тут створять новий інсультний блок для проведення інтенсивної, у тому числі інвазивної терапії пацієнтам з інсультами. Ефективне функціонування Центру можливе тільки при належному дооснащенні його сучасною апаратурою.

Реклама
Читайте також:
Василь Петьовка просить внести зміни у механізм надання субвенцій підприємствам, що здійснюють теплопостачання

За рахунок коштів місцевих бюджетів у 2011 році було розроблено проектно-кошторисну документацію для реконструкції будівлі обласного центру нейрохірургії та неврології. У 2011-2013 роках проведено робіт на суму понад 8 млн. 211 тис. грн. Готовність об’єкту складає більше 70%.

Реклама

Розроблений ще у 2009 році Луцьким ПНВП «Проект-сервіс» робочий проект реконструкції пройшов експертизу в ДП «Укрдержбудекспертиза» у Закарпатській області. Загальна кошторисна вартість проекту становила 25 млн 512 тис. гривень у цінах 2014 року ( на час, коли публікувався звіт). Замовник будівництва - Управління капітального будівництва Закарпатської обласної державної адміністрації.  За ці роки роботи по реконструкції Центру нейрохірургії та неврології так і не були завершені за браком коштів.

Наразі відкоригована кошторисна вартість об’єкту, відповідно до цін 2018 року  становить 38 мільйонів 672 тис. гривень, з яких, як було зазначено вище, вже виконано  робіт на понад 8 мільйонів гривень.

Народні депутати України Василь Петьовка, Валерій Лунченко та Роберт Горват звернулися до глави уряду Володимира Гройсмана з депутатським запитом, у якому вказують на необхідність виділення бюджетних асигнувань для фінансування проекту добудови центру нейрохірургії та неврології, адже роботи з добудови  так і не були завершені через відсутність фінансування.

Реклама

Завершення реконструкції обласного центру нейрохірургії та неврології значно покращить медичну допомогу пацієнтам з мозково-судинною патологією з різних регіонів України за допомогою втілення сучасних методів лікування та створення належних умов перебування для пацієнтів та праці фахівців центру. Більше – у сюжеті М-студіо.

Нардепи від Закарпаття закликали Кабмін заборонити імпорт транспортних засобів із Росії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно