Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Василь Петьовка просить внести зміни у механізм надання субвенцій підприємствам, що здійснюють теплопостачання

Василь Петьовка просить внести зміни у механізм надання субвенцій підприємствам, що здійснюють теплопостачання

Рахівський район – єдиний не газифікований район Закарпатської області.  Надавач послуг з теплопостачання у районному місті Рахів, – товариство з обмеженою відповідальністю «Біотес».

ВІДЕО ДНЯ

Наразі у роботі підприємства виникли ускладнення через механізми надання субвенцій місцевим бюджетам. Для технологічного процесу підприємство використовує відходи деревини. Взаєморозрахунки з підрядними організаціями, що виконують роботи чи поставляють відходи деревини, могли б здійснюватися  у формі чинної постанови Уряду, однак підприємство «Біотес» наразі не може їх провести. Станом на 1 січня 2018 року підприємство не  мало заборгованості за енергоносії та по розрахункам з бюджетом. В той же час, узгоджена територіальною комісією сума заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію для населення ТОВ «Біотес» (м. Рахів), що залишилася непогашеною станом на 01.01.2016 року складає 1402,6 тис. гривень, а загальна сума боргу становить на 01.01.2018 року – 10 995,4 тис. гривень. Аналогічною є ситуація в окремих підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства області, яким узгоджено загальний обсяг заборгованості з різниці в тарифах у сумі понад 5508,8 тис. гривень.

При цьому, зазначені вище суб’єкти господарювання, вважають за необхідне врегулювати в чинному механізмі надання субвенцій відповідні питання. Йдеться про те, щоб у разі відсутності в таких підприємств кредиторської заборгованості, для укладення договорів про організацію взаєморозрахунків з відшкодування заборгованості з різниці в тарифах на послуги з централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення, була можливість спрямовувати кошти субвенції для проведення оплати робіт з ремонту чи реконструкції об’єктів таких підприємств (на окремий спеціальний рахунок). Для цього необхідно внести відповідні зміни до Порядку і умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості різниці в тарифах.

Реклама

У зв’язку з ситуацією, що склалася, народний депутат України Василь Петьовка з депутатським запитом звернувся до Прем’єра Володимира Гройсмана. У зверненні йдеться про необхідність внести відповідні зміни до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам ,  затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 року №110. Згідно зі змінами передбачити,  щоб у разі відсутності кредиторської заборгованості у підприємств-надавачів послуг, кошти субвенцій спрямовували (на окремий спеціальний рахунок) для проведення оплати виконаних робіт з ремонту чи реконструкції об’єктів таких підприємств.

Раніше повідомлялось, що народний депутат України Василь Петьовка звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про першочергове виділення Закарпатській обласній державній адміністрації 4 млн. 731,580 тис. грн. для фінансування заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 12-13 червня 2018 року на території Тячівського району Закарпатської області. 

Реклама

Новини від «PMG.ua» у Viber. Підписуйтесь на наш канал.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно