Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Новий Fiat 500

Новий Fiat 500

У минулому липні компанія Fiat представила новий Fiat 500, автомобіль народжений, щоб відповідати новим викликам ринку, не забуваючи свої власні глибокі корені, які беруть початок у 1957 році. Цього року Fiat 500 був запущений у виробництво, «великий малюк» – символ масової автомобілізації, який був проданий в розмірі більше 3 800 000 одиниць і повністю утвердився в колективній свідомості. П’ятдесят років потому, у 2007 році, спираючись на спадщину, Fiat зміг зробити ривок у майбутнє: ось так народжувався новий Fiat 500, і успіх був блискавичний – вісім років продажів з результатом понад 1 500 000 проданих одиниць.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні естафету приймає новий Fiat 500, який став результатом роботи центру Fiat Style Centre. Автомобіль має оновлений, але безпомилково 500-й екстер’єр та інтер’єр, що робить його ще більш привабливим. Він не збільшився в розмірах, але сильно додав у тому, що стосується технологічного наповнення, різноманітності двигунів і можливостей для індивідуалізації. Компанія вважає, що саме цим шляхом повинна йти еволюція культового автомобіля, що дозволяє і далі відточувати якості, які вже здобули йому славу шедевра світового автомобілебудування.
Доступний у версіях седан і кабріолет, новий Fiat 500 має три рівні комплектації, залежно від ринку: Pop, Popstar і Lounge. У базовій комплектації завжди сім подушок безпеки, Uconnect Radio 5"з шістьма динаміками, порти AUX-IN і USB, кнопки управління на кермі і світлодіодні денні ходові вогні, а в Італії також система клімат-контроль. Версія Lounge збагачується вишуканими деталями, такими як панорамний скляний дах, 15-дюймові легкосплавні диски, версія Uconnect Radio 5" LIVE з сенсорним екраном і шкіряне кермо з елементами управління, що дозволяє клієнту шляхом підключення до свого смартфону використовувати численні додатки в бортовому комп’ютері і залишатися завжди на зв’язку.

Сміливий і спокусливий, новий Fiat 500 має близько 1900 нових деталей – всі розроблені, щоб посилити оригінальність, і, в той же час, надати моделі ще більш вишуканий стиль. У нього нові передні фари зі світлодіодними денними ходовими вогнями, задні ліхтарі, кольори, передня панель, рульове колесо, матеріали, тобто поновлення значні, але вірні неповторному стилю Fiat 500. Втім, значок Fiat – це нова концепція мобільності, це «ніжна» революція на дорогах світу, тому що він зумів поєднати, здавалося б, протилежні цінності.

Реклама

Тому сьогодні, новий Fiat 500 оновлюється в ім’я естетичної безперервності і технологічної еволюції. Це унікальна формула Fiat 500, єдиної моделі, яка зуміла гармонійно об’єднати очевидно протилежні риси: він ексклюзивний і в той же час доступний; підкоривши глобальні ринки, він не втратив свого італійського характеру; елегантність в ньому поєднується з умінням радувати і приносити задоволення. Це дуже особистий автомобіль, при цьому число проданих Fiat 500 вже перевищила 1 500 000 одиниць. Більш того, новий Fiat 500 об’єднує техніку і почуття, утверджуючись у своєму сегменті як еталон у всіх відносинах.

Двигуни

Реклама

Новий Fiat 500 приводиться в дію великою лінійкою двигунів з блискучою продуктивністю, але низькою витратою палива і ще більшою увагою до екології, про що свідчить гомологація Euro 6. У поєднанні з 5- або 6-ступінчастими коробками передач, або роботизованою коробкою Dualogic, доступні такі двигуни: 69-сильний 1.2, 2-циліндрові TwinAir 85 к.с. або 105 к.с., 1.2 69 к.с. EasyPower (СНД / бензин) і турбодизельний 1.3 Multijet 95 к.с., який дебютує на виставці.
Цей дизельний двигун представляє краще з того, що може запропонувати на сьогоднішній день автомобілебудування в області малих турбодизелів: викидає всього 89 грамів CO2 на кілометр і відповідає вимогам Euro 6, гарантуючи відмінні робочі якості. Розгін від 0 до 100 км/год відбувається всього за 10,7 секунд, а максимальна швидкість становить 180 км/год. Також і споживання виконане під гаслом економії та екологічності. У змішаному циклі, потрібні 3, 4 літра дизельного палива на 100 кілометрів. Нарешті, невеликий рекорд: новий Fiat 500 є єдиним автомобілем у своєму сегменті, разом з Fiat Panda, який пропонує дизельний двигун.

Двигун TwinAir об’ємом 0,9 см3 доступний у версії 85 к.с. і версії 105 к.с. У першого витрата палива в змішаному циклі складає 3,8 л/100 км, а викиди нижче 90 г/км CO2. Це абсолютний показник в плані екологічної стійкості, що демонструє ефективність конкретних і доступних технологічних рішень, наданих компанією Fiat для широкої публіки, які дають найбільші екологічні та економічні вигоди. Серед них, виділяється двигун TwinAir, конкретний приклад того, як технологія може скоротити споживання палива і викиди, зберігаючи доступну ціну.

Після запуску, лінійка нового Fiat 500 буде поповнена двигуном 1.2 69 к.с. в комплектації «Eco». Під цей двигун був встановлений новий інтелектуальний генератор, спеціальний аеродинамічний пакет і нові шини 14, 15 або 16 дюймів, що гарантують зниження опору коченню і менший знос. Всі разом ці еволюційні зміни виражаються в значній економії експлуатаційних витрат і меншому впливі на екологію заради збереження її стійкості. Один приклад цьому – викиди CO2 становлять лише 99 грамів на кілометр.

Реклама

Зовнішній дизайн

Габарити нового Fiat 500 залишаються стриманими: довжина 357 см, ширина 163 см, висота 149 см і колісна база 230 см. Проте, навіть зберігаючи наступність, дизайн передньої і задньої частини змінився. Зовнішній стиль нового Fiat 500 має всі відмінні елементи, які історично характеризують цю модель, починаючи від знаменитого попередника п’ятдесятих років, але сьогодні підтверджують ідентичність з ним на більш високому технічному та стильовому рівні.

Новий Fiat 500 – 01


Найбільш очевидне відсилання до минулого автомобіля – верхні головні фари, раніше округлої форми, але з великим нахилом, що надає динамічність і оригінальність їх зовнішньому вигляду. Вони чудово поєднуються з нижнім кластером світлодіодних фар для роботи в денний час доби і оригінальним оформленням носової частини у вигляді емблеми і «вусів». У новій моделі верхні головні фари включають в себе інноваційний поліеліптичний модуль, який гарантує відмінне освітлення в нічний час доби і підвищує рівень безпеки їзди – його «очі» завжди відкриті. Даний кластер також включає фари ближнього світла і покажчики повороту. У нижньому блоці розташовані фари дальнього світла, денні ходові вогні і габаритні вогні на світлодіодах, що повторюють округлий профіль. Таким чином, вони наочно повторюють форму фар оригінальної моделі у вигляді «нулів» від цифри 500. Відмінні риси Fiat 500 виділяють його навіть в темний час доби.

Капот зберіг спадаючу на крила форму. Цей типовий для Fiat 500 елемент доповнюється класичною та гармонійною носовою частиною трапецієподібної форми з елегантними хромованими «вусами». Штампування кузовних деталей сучасної моделі більш виражене, а додатковий повітрозабирач являє собою об’ємну решітку з хромованими елементами у вигляді заклепок на версії «Lounge», завдяки яким автомобіль має більш привабливий зовнішній вигляд. У той же час, індивідуальність моделі підкреслюються фірмовою емблемою з хромованими елементами на колісних дисках, яка притягує погляд до колісних арок. Всі ці елементи роблять зовнішність нового Fiat 500 ще більш виразною і привабливою.

Новий Fiat 500 – 02

Профіль, завжди м’який і округлий, додає новому Fiat 500 «пустотливий» вигляд, що викликає посмішку співучасті у тих, хто щодня стикається з інтенсивним міським рухом, стиснутим простором і шаленим ритмом життя. Автомобіль приємною форми має відмінну бічну оглядовість, мінімальний звис над колесами і дуже короткий капот. Крім того, поясна лінія, злегка нахилена в бік передньої частини, посилює відчуття міцності.

Реклама

У задній частині виділяється фасонна хромована ручка, схожа на лампу підсвічування номерного знака найпершого Fiat 500, та ексклюзивні нові блок-фари. Це єдиний автомобіль у своєму сегменті,в якому немає жодної неосвітленої деталі, він оточений світловим кільцем, з якого проглядає колір кузова, де ліхтарі ліпної форми слідують звивистому контуру кузова, який спускається від заднього скла на новий бампер. У такий засіб світловідходить від корпусу, малюючи світлову доріжку, неначе справжній«світловий татуаж». У нижній частині, по краях тонкої чорної або хромованоїрешітки, яка додає автомобілю підкреслено динамічний вид, розташовані задні протитуманні фари та ліхтарі заднього ходу. Такий поділ є функціональним і підвищує світловіддачу.

Крім того, доступні 15- і 16-дюймові диски нового дизайну, в тому числі і поліровані. На вибір пропонується 13 варіантів колірного рішення для кузова (сімпастельних, один тришаровий і п’ять металевих), серед яких виділяється коралово-червоний «Corallo Red» і бордовий «Opera Burgundy». Також доступні два варіанти двокольорового забарвлення, чорно-жовтий і чорно-червоний, в поєднанні з можливістю замовлення пакету «Second skin», нової можливості задовольнити запити на естетичне і креативне оформлення. Кожен зможе замовити Fiat 500 у виконанні, відповідному його бажанням. Відвідування автодилера стане в чимось схожим на візит в модний бутік.

Немов друга шкіра

Новий Fiat 500 пропонує унікальну можливість, яка не перестане дивувати і розбурхувати уяву і смак, при цьому підкреслюючи свою близькість до власника, настільки властиву моделям Fiat. Пакети зовнішньої обробки «Second Skin» (Друга шкіра) дозволять власникам відобразити риси свого характеру в зовнішньому вигляді автомобіля і зробити це з італійським смаком і елегантністю.

Новий Fiat 500 – 03

Клієнти можуть вибрати пакет «Small», що включає геометричний візерунок з етнічними елементами «Ethnic», для лінії вздовж усього кузова, у той час як у пакеті «Medium» візерунок заходить на стійки і дах, а в деяких випадках також на капот і задні двері . Доступні візерунки в стилях «Lord» (класичний шотландський візерунок), «Comics» (поп-арт) у поєднанні з двокольоровим забарвленням кузова, «Navy» (морська тематика) і «Camouflage» (модний військовий стиль). Як у випадку зі зшитим на замовлення одягом, кожен зможе відобразити особливості свого характеру за допомогою унікальних і яскравих колірних рішень «Second Skin» для нової моделі Fiat 500.

Інтер’єр

Реклама

Внутрішнє оздоблення повністю перероблене, починаючи з приладової панелі: тепер її частиною є яскравий п’ятидюймовий екран інформаційно-розважальної системи Uconnect (сенсорний у версії «Lounge»), який забезпечує відмінну видимість і гармонійно вписується в цілісний загальний інтер’єр. В цілому, це нова високотехнологічна версія, в якій неможливо не впізнати риси класичної моделі Fiat 500.

Новий Fiat 500 – 04

Пасажирський салон все такий же комфортний і безпечний, з безліччю дрібних деталей, виконаних з використанням ексклюзивних матеріалів, що нагадують про легендарне минуле моделі, яке представлене в новому світлі. Саме так виглядають кнопки і виступаючі над панеллю елементи. Органи управління поєднують у собі ще більшу універсальність і багатофункціональність, а хромовані елементи додають вишуканості. Точніше, пасажирський салон нового Fiat 500 являє собою уособлення сучасних технологій, ергономіки та дизайну в дусі класичного Fiat 500.

На рульовій колонці у вигляді концентричного кола розташовані аналогові прилади, одного погляду на які достатньо, щоб дізнатися всю основну інформацію: швидкість - у верхній частині, а пробіг - у нижній. Інформація бортового комп’ютера з цифровим покажчиком запасу палива і температури охолоджуючої рідини розташована посередині.

Варто згадати і нову панель приладів з 7-дюймовим екраном TFT (достпний на замовлення), розроблену у співпраці з Magneti Marelli, всесвітнім лідером у створенні та виробництві високотехнологічних автомобільних систем і компонентів. Водій може зчитувати інформацію зі спідометра, одометра і бортового комп’ютера одночасно. Більше того, центральний розділ дисплея із зображенням автомобіля можна налаштувати таким чином, щоб відображались певні дані комп’ютера, наприклад, пройдена відстань, актуальний витрата палива, залишок ходу, час у дорозі. Відмінно видні попереджувальні знаки, наприклад, відкриті двері, температура і т.д., а також індикатор перемикання передач (GSI), що рекомендує водієві за допомогою спеціального символу перемикати передачі таким чином, щоб економити паливо.

Новий Fiat 500 – 05

Всі дані інтегровані з мультимедійною системою UconnectTM 5" Radio LIVE e UconnectTM 5" Radio Nav LIVE з 5-дюймовим екраном, що дозволяє переглядати на одному екрані навіть медіа-плеєр, телефон і навігатор. Крім того, на дисплеї відображається сигнал активації кнопки Sport на двигуні 0,9 TwinAir Turbo потужністю 105 к.с.

Реклама

Цей елемент в сукупності з центральною консоллю і блоком дефлекторів, розташованих по боках від мультимедійної системи, можна замовити чорним або кольору слонової кістки, для створення акценту на класичному або спортивному характері автомобіля. Не випадково панель приладів нового Fiat 500 є ідеальним поєднанням зовнішнього вигляду в стилі ретро та сучасних технологій.

Нові хромовані елементи гармонійно вписуються в загальний зовнішній вигляд, приємні на дотик, радують око, і в той же час виділяються своєю практичністю: у стандартній комплектації на панелі є безліч відсіків для зберігання дрібних речей, а ряд органів управління знаходиться на рульовому колесі. У стандартну комплектацію входить кондиціонер, дефлектори якого мають нову форму і допомагають більш точно задати напрямок потоку повітря і регулювати силу його подачі в салон.
Верхня частина салону відрізняється вишуканістю й індивідуальністю, що підкреслюються центральною лінією, яка відокремлює колірне рішення верхньої частини від нижньої, яка гранично функціональна і має ряд відсіків для зберігання речей. Важіль перемикання передач розташований безпосередньо на панелі приладів і, завдяки великій кількості хромованих деталей, виглядає як складний механічний компонент. Його рукоятка зручно лежить в руці і може бути глянцево-білою або хромованою, залежно від версії. Блок найбільш часто використовуваних кнопок нагадує індикатори і важелі класичної моделі Fiat 500. Вони помітні і прості у використанні.

Новий Fiat 500 – 06

Нова оббивка салону пропонується в дев’яти колірних комбінаціях. Сидіння виконані з ергономічних матеріалів і гарантують максимальний рівень комфорту, а також забезпечують зручний доступ пасажирів на задні сидіння. У комплектації «Рор» сидіння виконані з використанням візерунка шеврон. У комплектації «Lounge» пропонується картатий візерунок «Glen plaid» з новими акцентами кольору слонової кістки, олівково- зеленого або коралового з контрастним підголівником і подушкою, з чорної або кольору слонової кістки екошкіри. В якості опції для сидінь пропонується обшивка зі шкіри Pelle Frau чорного, бордового або тютюнового кольору з логотипом «500» на подушці підголівника, контрастного синього кольору або кольору слонової кістки.

На задніх сидіннях зможуть комфортно розміститися два пасажири. Дизайн задніх сидінь на всіх версіях аналогічний ретельно розробленому дизайну передніх. Більше того, спинка сидінь відразу переходить в підголовники, забезпечуючи зручну додаткову ергономічну підтримку для спін пасажирів. Крім того, у версії «Lounge» спинки задніх крісел складаються в пропорції 50/50 для випадків, коли необхідно максимально збільшити ємність багажника.

Новий Fiat 500 – 07


При першому ж погляді, нова концепція обробки салону і панелей надає відчуття автентичності і виняткової якості моделі. Дверні панелі створюють контраст з обшивкою сидінь і пластиковою конструкцією, яка включає в себе відсіки для зберігання речей і динаміки. І, нарешті, хромовані ручки дверей у вигляді гачків нагадують про найзнаменитіший елемент класичної «п’ятисотої» моделі.

Реклама

Більше того, незважаючи на свої скромні розміри, нова модель Fiat 500 вельми простора всередині завдяки грамотному розподілу відсіків для зберігання речей: два в панелі приладів (по одному для водія і переднього пасажира), зручний відсік на стороні пасажира, який тепер закривається кришкою, а також відсіки в дверних панелях і на консолі з коробкою передач. І нарешті, вражаючий розмір багажника: 185 літрів можуть перетворитися на 550 літрів, якщо скласти спинки задніх сидінь. Більше того, нова модель Fiat 500 має низький поріг, який спрощує вантаження предметів.

Є і ще дещо, чого не можна побачити, але можна почути і оцінити – нова звукоізоляція колісних арок і теплоізоляційна перегородка, яка відділяє моторний відсік від пасажирського, що робить пасажирський салон ще більш комфортним і тихим.

Система Uconnect ТМ

У самому центрі передньої панелі нового Fiat 500, між зміщеними вниз в порівнянні з попередньою моделлю дефлекторами повітроводів, знаходиться великий екран системи UconnectTM. У комплектації «Рор» вона включає радіоприймач, шість динаміків, кнопки управління на кермі, роз’єм AUX-IN і USB-порт.

Новий Fiat 500 – 08

Новий Fiat 500 в комплектації Lounge пропонує покупцеві систему Uconnect™ 5" Radio LIVE з п’ятидюймовим сенсорним екраном, новим словом в області інформаційно-розважальних технологій, яка забезпечує різноманітні можливості для запуску служб UconnectТМ LIVE, пропонованих в базовій комплектації на п’ять років, на додаток до система голосового бездротового зв’язку з технологією Bluetooth і розпізнаванням голосу, і численні музичні опції, на додаток до радіодіапазонів FM/AM. Водій може підключити свої мультимедійні пристрої за допомогою USB-порту або через додатковий вхід 3,5 мм (Jack), або може слухати музику за допомогою Bluetooth зі сумісних смартфонів. На замовлення доступне цифрове радіо (DAB). Система забезпечена SMS- зчитувачем для читання текстових повідомлень, отриманих на сумісні телефони за допомогою технології перетворення тексту в мову.

Таким чином на новому Fiat 500 дебютують послуги UConnectТМ LIVE, що включені у вартість автомобіля. Ви можете завантажити додаток UconnectTM LIVE з Apple Store або Google Play на Вашому смартфоні. Як тільки смартфон підключений до нового Fiat 500 Lounge, численні додатки можуть бути переглянуті і управлятися з сенсорного екрану UconnectТМ. Додатки були перероблені і адаптовані для використання під час водіння, щоб дозволити водієві зосередитися на дорозі. Послуги UconnectТМ LIVE поступово стануть доступні в багатьох європейських країнах. В даний час вони доступні в Італії, Франції, Німеччини, Великобританії, Іспанії, Австрії, Бельгії, Швейцарії, Нідерландах, Люксембурзі, Ірландії, Польщі, Угорщини, Чехії, Словаччини, Данії, Швеції, Фінляндії на UConnectТМ 5" Radio і Radio Nav для смартфонів Android і IOS.

Реклама

UconnectТМ LIVE забезпечує прямий доступ з сенсорного дисплея на інтернет-радіо TuneIn з більш ніж 100 000 станцій по всьому світу; на Deezer Internet music з понад 35 мільйонами треків для користувачів «Deezer Premium»; на Reuters, щоб залишатися в курсі останніх новин з усього світу, і на Facebook і Twitter, щоб залишатися на зв’язку зі своїми друзями. Крім того, є також доступ до eco: Drive, відзначений нагородами додаток, який дозволяє скоротити витрату палива до 16%, і сприяє скороченню викидів CO2, завдяки порадам водієві в режимі реального часу.

UconnectТМ LIVE забезпечує прямий доступ до програми my: Car, яка надає попередження в режимі реального часу, нагадує про необхідність техобслуговування та є інтерактивним посібником з експлуатації, що дозволяє водіям краще стежити за технічним станом свого автомобіля. Коли смартфон підключено через Bluetooth, найбільш важливі попередження автоматично передаються на особистий аккаунт UconnectТМ, що як ніколи спрощує виконання техобслуговування.
Нарешті, на замовлення доступна система навігації UconnectТМ 5" Radio Nav LIVE з інтегрованим навігатором TomTom 2.5D і голосовими командами. Завдяки набору функцій, таких як, наприклад, покажчик смуги руху, водій зможе легко переміщатися навіть на найскладніших перехрестях. Функція TomTom IQ Routes®– це також найпростіший спосіб, щоб обчислити найшвидший маршрут на основі виміру реальних середніх швидкостей. Водії можуть безпечно подорожувати, отримуючи покрокові інструкції на приладовій панелі, тоді як інші функції активуються на радіо.

Uconnect ТМ LIVEз послугамиTomTom LIVE

UconnectТМ 5’’ Радіо Nav LIVE включає в себе послуги TomTom Live з голосовими командами і високоякісною інформацією про дорожній рух, що робить кожну поїздку більш комфортною, завдяки додатку Uconnect LIVE. Водій нового Fiat 500 зможе тепер підключатися до системи навігації TomTom, яка забезпечує найдетальнішу інформацію про дорожній рух у світі. UconnectТМпоказує найшвидші маршрути і найточніші оцінки часу прибуття та, на додаток до інформації про дорожні умови в реальному часі, користувачі також отримають користь від інформації про стаціонарні і мобільні камери стеження, де вони є, і погодні умови в реальному часі. Нарешті, завдяки послузі TomTom Search & Go, ви зможете виконати пошук по категоріях або бізнесу, щоб знайти, наприклад, заправну станцію або супермаркет, і бути спрямованими до місця призначення.

Автомобілі Fiat офіційно представляє на Закарпатті компанія «Захід Авто-М», автосалон якої розташований у Мукачеві на «Автограді» за адресою: вул. Автомобілістів, 3Г.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно