Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кальян – найкращий спосіб відпочити та розслабитися

Кальян – найкращий спосіб відпочити та розслабитися

Популярною і та інколи невід’ємною частиною релаксув сучасної молоді (і не тільки) є паління кальяну.  Це свого роду цікава мандрівка у світ, де не існує стресів та напруги. Можна лише спокійно попалювати трубку і відпочивати.Цей цікавий пристрій прийшов до нас із стародавньої Індії на початку 19 століття і вважався одним із елементів розкоші. Зараз купити якісний кальян можна на сайті http://amystore.com.ua де великий вибір кальянів та аксесуарів від відомої фірми AmyDeluxe. Певний період часу вагоме місце на прийомах займав саме кальян. Тепер він став обов’язковим атрибутом багатьох вечірок.Щоб краще зрозуміти що таке кальян, потрібно виділити його складові та матеріали, які потрібні для його функціонування.

ВІДЕО ДНЯ

Конструкція кальяну має непросту будову. Він складається з верхньої частини (чаша та блюдце), шахти, посудини (колби) і шланга з мундштуком. Тютюновий дим проходить по шахті і потрапляє у рідину, яка знаходиться у колбі, охолоджується і виходить у шланг. Протягом цього нелегкого шляху більшість шкідливих речовин залишаються у колбі (так званому водяному фільтрі).

Важливим елементом у палінні кальяну є тютюн. Він відрізняється від звичайного своєю липкою структурою завдяки додаванню меду чи патоки, а також ароматичних олій. Інколи додаютьшматочки фруктів, сушені трави та прянощі.

Реклама

Види вугілля для кальяну

Весь цей процес виникає завдяки вугіллю, яке тліє над тютюном. Розрізняють два види вугілля – органічне і синтетичне. Органічне виготовлене з природних матеріалів проте розпалюється довше. Синтетичне вугілля виготовляється із штучних матеріалів і розпалюється набагато швидше.

Реклама

Не менш цікавим моментом є рідина у колбі під час паління кальяну. А точніше її різноманітність. Адже для приготування кальяну використовують не лише воду. Популярними «фільтрами» є молоко, соки, охолоджений чай чи слабке вино. Міцні спиртні напої використовувати не рекомендується. Щоб надати тонких ноток  післясмаку у колбу з рідиною додаютьсушені фрукти. Вони плавають у хаотичному порядку під час фільтрації диму, що, водночас, має заспокійливий ефект.

Вагомий фактор у виборі кальяну – його висота. Якщо він є нижчим 40 см чи вищим 1 м – це елемент декору. Нормальна висота кальяну для паління – 50-70 см.

Паління кальяну – це процес, який потребує довготривалої підготовки: набивання чаші тютюном, вибір і підготовка рідини для фільтрації і, обов’язково, запрошення хорошої компанії. Залишається лише відокремитись від навколишнього світу і поринути у пізнання нових горизонтів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно