Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Hyundai Motor на CES-2018: водневий кросовер NEXO та інші новинки

Hyundai Motor на CES-2018: водневий кросовер NEXO та інші новинки

На Виставці споживчої електроніки CES-2018, що відкрилася у понеділок, 8 січня, в Лас-Вегасі компанія Hyundai Motor продемонструвала свої останні досягнення в сфері мобільності. Публіці було представлено новий кросовер NEXO, а також інноваційний комплекс систем допомоги водієві ADAS, який включає в себе функцію автономної парковки і асистент супроводу в смузі руху.

ВІДЕО ДНЯ

Після дебюту в серпні 2017 року предсерийной модифікації водневого кросовера Fuel Cell, компанія Hyundai Motor заявила, що серійна версія моделі, яка стане наступницею Tucson/ix35 FCEV, буде представлена ​​в січні 2018 року. Місцем презентації новинки, якій дали ім’я NEXO, став подіум Виставки споживчої електроніки в Лас-Вегасі, на якій Hyundai щорічно знайомить відвідувачів з останніми досягненнями в сфері мобільності.

«Воднева енергетика – це ключ до створення більш сталого суспільства. Hyundai Motor Company вже зайняла лідируючі позиції в галузі впровадження водневої технології в автомобільну промисловість, випустивши свій перший серійний кросовер Tucson/ix35 FCEV. Проте, сьогодні я з гордістю представляю ще одне втілення наших передових технологій – друге покоління кросовера на водневих паливних елементах, який отримав ім’я NEXO», – заявив під час презентації Янг Вунг-Чул, Віце-Президент Hyundai Motor з досліджень і розробок.

Реклама

При створенні стилістики моделі NEXO дизайнери Hyundai надихалися природою, а саме – водою, яка є єдиним викидом автомобіля.

Мінімалізм і чистота ліній – ось основний акцент дизайну водневого кросовера. Його відмінні риси – вузькі подвійні фари головного світла, які гармонійно вписуються в зовнішність передньої частини кросовера поряд з виразною решіткою радіатора, виконаної у формі пісочного годинника, підкреслюють технічну зрілість моделі і передові технології Hyundai Motor. Стиль інтер’єру вторує дизайну екстер’єру: наголос зроблений на зручність водія і пасажирів. Широка приладова панель стилістично пов’язана з сенсорним екраном на центральній консолі, що дозволяє водієві отримувати максимум необхідної йому інформації без відриву від водіння.

Реклама
Hyundai Motor на CES-2018: водневий кросовер NEXO та інші новинки – 01

У порівнянні з попередником, Tucson/ix35 FCEV, кросовер NEXO виріс в габаритах: довжина його кузова становить 4 671 мм, ширина – 1 859 мм, висота – 1 630 мм, а колісна база 2 790 мм. Конструктори розмістили три ємності для водню під підлогою в задній частині кузова, а полімерної літій-іонної батареї автомобіля знайшлося місце в багажнику. Гібридна силова установка кросовера розвиває потужність в 163 к.с., при цьому розгін від 0 до 100 км/год складає 9.5 секунд. Застосування інноваційних технологій дозволило збільшити запас ходу NEXO в порівнянні з Tucson/ix35 FCEV на 169 км – до 595 км. Заправка кросовера воднем займає всього 5 хвилин.

Hyundai NEXO став першим автомобілем компанії, на якому дебютував інноваційний комплекс систем допомоги водієві ADAS. Серед них – система виявлення об’єктів в «сліпих» зонах BlindSpot View Monitor, яка завдяки встановленим з боків кузова кросовера ширококутним камерам передає на центральну консоль потокове зображення, допомагаючи водіям безпечно перебудовуватися зі смуги в смугу в будь-якому напрямку.

Реклама
Hyundai Motor на CES-2018: водневий кросовер NEXO та інші новинки – 02

Ще одна корисна функція – асистент супроводу в смузі руху Lane Following Assist, яка допомагає утримувати автомобіль по центру смуги на швидкості до 145 км/год.

Інженери Hyundai оснастили NEXO системою автономної парковки Remote Smart Parking Assist, яка дозволяє припаркувати або вивести автомобіль з паркінгу дистанційно, без участі водія – для цього йому потрібно лише натиснути на кнопку на брелоку.

Продажі кросовера NEXO почнуться в першій половині 2018 року. Ця модель допоможе виконати завдання Hyundai по впровадженню 18 екологічно чистих моделей на світові ринки до 2025 року.

Компанія ТOВ «Хюндай Мотор Україна» – офіційний дистриб’ютор автомобілів всесвітньо відомого бренду HYUNDAI в Україні. Дилерська мережа компанії є однією з найбільш розгалужених, що дозволяє надавати клієнтам повний комплекс послуг з продажу та сервісного обслуговування автомобілів Hyundai на рівні кращих європейських і світових стандартів.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно