Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Олександр Савченко: «У Верховній Раді мають бути не клоуни, а професіонали»

Олександр Савченко: «У Верховній Раді мають бути не клоуни, а професіонали»

На першому місці у вищих державних посадовців мають бути інтереси громадян своєї країни, а не власний «піар» на міжнародному рівні.  А в депутатів –недавно з’явилася на політичній арені. Утім, за два роки своєї діяльності професійна законотворча діяльність, а не захист свого бізнесу. Таких принципів дотримується партія «РОЗУМНА СИЛА», яка порівняновже зуміла створити мережу первинних осередків у всіх регіонах України, взяти участь у місцевих виборах і отримати гідний результат. «РОЗУМНА СИЛА»  не боїться відкрито виступати проти системи, олігархів і корупціонерів у владі. За що наражається на численні переслідування. Про те, як доводиться протистояти тискові, чому реальна робота важливіша за гучну рекламу і чи дійсно можна владців зробити слугами народу, розповів заступник голови партії Олександр Савченко під час засідання медіа-клубу «На власний погляд», що відбувся 9 серпня у Києві.

ВІДЕО ДНЯ

«Свободи слова в Україні немає»

За будь-яку думку чи погляд, які протилежні до того, що вигідно владі, в Україні можна зазнати тиску і переслідувань. Від цього потерпають не лише політичні партії чи громадські організації, а й журналісти і ЗМІ, які хочуть донести до людей альтернативну току зору.

Реклама

– Свободи слова в Україні немає. Непоодинокі випадки, коли представники різноманітних збройних формувань чи так званих дружин нападають і б’ють громадських активістів, правозахисників, розганяють журналістів, зривають мирні заходи просто тому, що хтось насмілюється виступати проти влади, – прокоментував Олександр Савченко.

До слова, сам Олександр Савченко також зазнав фізичної агресії від представників праворадикальної організації С 14.

Реклама

– Чим ближче до виборів, тим більшого тиску слід чекати. Влада просто намагається закрити рота ЗМІ та журналістам і заборонити їм оприлюднювати позиції своїх опонентів, – переконаний заступник «РОЗУМНОЇ СИЛИ».

«У Верховній Раді мають бути не клоуни, а професіонали»

Саме з адміністративним тиском пов’язано те, що «РОЗУМНА СИЛА» не є широко розрекламованою в медіа.

Реклама

– Важливе завдання партії, яка хоче реально працювати і реально змінювати ситуацію в країні, – це формування первинних осередків. Така робота свідчить про те, що політична сила не створюється як технічна, щоб «продати» свій електорат, а має намір ефективно працювати. І саме цим ми займалися з моменту створення. На сьогодні в нас уже близько 500 осередків у містах і районах по всій Україні. Це реальні лідери, реальні фахівці, до яких люди можуть звертатися по допомогу. Але будь-які спроби гучно заявити про себе протягом цього періоду призводили до того, що наші організації знімали з реєстрації, – розповів Олександр Савченко.

З іншого боку, каже партієць, широко піаритися можуть ті політики, хто є захисником олігархічних інтересів, має достатньо ресурсів для реклами або ж безпосередньо є власником загальнонаціональних телеканалів. «РОЗУМНА СИЛА», попри всі провокативні заяви, які можна побачити в інтернет-просторі, «багатого господаря» не має.

– Для партій, які хочуть захищати свої фінансові інтереси, виборці – це той ресурс, завдяки якому можна потрапити в парламент. А в результаті – хто серед наших депутатів? Корупціонери, люди з судимістю, «голі й босі», які раптом отримали все і їм уже нічого не потрібно! Ми хочемо змінити поняття народного депутата. У  Верховній раді повинні бути не клоуни та піармени, а професійні законотворці, які здатні написати закони, відстояти їх і зробити так, щоб ці закони працювали в інтересах громадян, – наголосив Олександр Савченко.

Україноцентризм – турбота про кожного жителя

Серед ключових тез, за якими працює «РОЗУМНА СИЛА», – україноцентризм. Він полягає в тому, каже Олександр Савченко, що влада повинна дбати перш за все про свою країну і кожного її мешканця, а не вступати у якісь домовленості на міжнародному рівні, які тільки погіршують життя людей.

– Це не означає, що треба ігнорувати розумні пропозиції про співпрацю. Але насамперед треба захищати інтереси нашої держави. Українцентризм – це ревізія всіх міжнародних договорів, усього того, що відбувається у зовнішній політиці. Натомість ми маємо сліпе слідування вимогам нібито міжнародних партнерів, які ще більше погіршують і без того жебрацьке становище в нашій економіці. Нам піднімають пенсійний вік, бо нібито так роблять всі за кордоном. Нам піднімають тарифи на газ, на енергоносії, бо так вимагають міжнародні угоди. Але ніхто не враховує ситуації в Україні, рівня життя населення і не думає про те, як виживати нашим людям. Тому ми переконані, що міжнародні відносини треба переглядати і ставити на перший план конкретного українця, – зазначив заступник голови «РОЗУМНОЇ  СИЛИ».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно