Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Довіра до банків повернеться, якщо будуть дешеві кредити на бізнес та житло

Довіра до банків повернеться, якщо будуть дешеві кредити на бізнес та житло

Українці вже декілька разів обпеклися після того, як їхні банківські вклади знецінилися. Свого часу банки надавали доволі хороші відсотки за депозити і люди понесли в банки заощадження. Тоді був підйом бізнесу та й люди брали сміливо кредити під житло чи бізнес.

ВІДЕО ДНЯ

Але потім все рухнуло. Гривня знецінилася, вклади банки відразу не віддавали і гроші на рахунках просто втратили свою вартість у кілька разів.

Після цього українці втратили довіру до банків. А це величезна проблема для фінансової стабільності країни. Адже у всіх розвинених країнах для громадянина головне мати роботу і стабільний заробіток і тоді банки спокійно дають кредити під вигідні відсотки. Добре всім – людям, банкам і державі.

Реклама

Тепер важливо зробити так, щоб людям повернути довіру до банків. Партія «Основа» у своїй програмі анонсує надання доступних кредитів для ведення підприємництва та купівлі житла.

«Ми надамо доступні кредити для бізнесу та на житло, і країна ЗаПрацює!

Реклама

Ми відновимо довіру до банківської системи, знову можна буде сміливо віднести свої гроші до банку і отримувати відсотки. Ми знизимо інфляцію і облікову ставку, кредити подешевшають у 2-3 рази – банки зможуть фінансувати і бізнес, який створює робочі місця, і купівлю нових квартир молодими сім’ями під європейські відсотки», – йдеться в Програмі стрімкого розвитку України.

Кошти рефінансування, які НБУ видає банкам, йдуть наразі не на розвиток економіки і кредитування, а на придбання ОВДП, депозитних сертифікатів НБУ і на валютний ринок. Портфель ОВДП у банків України на кінець квітня склав 350 млрд грн. Це все «проїдання» і фінансування неефективних державних видатків, а не розвиток економіки.
На додаток до цього, рівень дисконтної ставки в 17% ніяк не мотивує компанії звертатися в банки за кредитами. Зараз середні кредитні ставки в гривні становлять 17%, а за довгостроковими кредитами, які більше за інших потрібні підприємствам, – 18-20%.

«Наша мета – щоб кредити були доступними і недорогими. Позичальники в розвинених країнах можуть залучати кредити під 2-5%. Ось це і повинно стати орієнтиром для кредитування бізнесу», – кажуть в партії «Основа».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно