Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хустяни провели святковий велопробіг до Дня Прапора

Хустяни провели святковий велопробіг до Дня Прапора

Більше 600 велосипедистів різного віку проїхалися вулицями Хуста однією колоною. Масштабний велопробіг вп’яте відбувся до Дня Державного Прапора.

ВІДЕО ДНЯ

Традиційно організатором заходу виступила ГО «Велооб’єднання».

"Наш велопробіг поєднав у собі дві ідеї. З одного боку, він зібрав прихильників двоколісного транспорту, аби пропагувати здоровий спосіб життя й, водночас, екологічну альтернативу авто. З іншого - у складний для Батьківщини час надважливим є єднання як усього народу, так і невеликих громад. Хустяни продемонстрували добрий приклад і вкотре підтвердили, що Хуст – здорове та активне місто", -розповів один із організаторів заходу Андрій Козир.

Реклама

Багато велосипедистів взяли участь у велопробігу вперше, але були й такі, що не пропустили жодного за п`ять років. Деякі відправилися в маршрут цілими сім’ями.

"Я ще ніколи не ганяв із стількома велосипедистами. Мама хвилювалася, тому зі мною поїхали тато і сестричка. Правда, сестричка сиділа в кріселку, бо ще замала. Також нас усіх супроводжувала міліцейська машина", - ділиться враженнями 7-річний Роберт.

Реклама

А ось 68-річна пані Ілонка взяла для компанії у велопробіг 5-річну онучку Елізабет, яка приїхала до неї з Будапешта на канікули. Жінка переконана, що тільки власним прикладом можна заохотити дітей до активного та здорового способу життя.

"Я приємно здивована такою кількістю велосипедистів. А ще більше тішить патріотична атмосфера на заході: дівчата у барвистих віночках, вишиванках, безліч синьо-жовтих стягів. Згуртованість хустян, щирі посмішки на обличчях малих і великих - багатого варте", - зазначила хустянка Наталя.

Після повернення на центральну площу міста, на учасників чекав сюрприз від організаторів – видовищні виступи велоакробатів збірної України, призерів Чемпіонату Світу та Кубка Європи Крістіана і Себастіана Гей. Спортсмени-брати продемонстрували хустянам неймовірні трюки з художнього велоспорту.

Реклама

Нагадаємо, що сьогодні, 24 серпня, у Мукачеві відбудеться велозаїзд "За мир в Україні", організований велорухом "Munkacs Ride".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно