Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • До Ужгорода з’їхались спортсмени з усієї України, щоб визначити кращих у пішохідному туризмі

До Ужгорода з’їхались спортсмени з усієї України, щоб визначити кращих у пішохідному туризмі

До Ужгорода з’їхались спортсмени з усієї України, щоб визначити кращих у пішохідному туризмі

З 15 по 18 жовтня в Ужгороді пройшов Кубок України серед юніорів з пішохідного туризму – Відкритий чемпіонат Закарпатської області серед юніорів з пішохідного туризму «Осінні старти-2015», присвячений Дню захисника України. Змагання традиційно проводить уже вкотре Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді.

ВІДЕО ДНЯ

На турнір приїхали команди з Донецької, Запорізької, Чернігівської, Львівської, Волинської, Рівненської, Івано-Франківської областей, Іршавщини, Свалявщини, Хустщини, Ужгородщини та м. Ужгорода, всього 175 учасників з 8-ми регіонів України. Змагання проходили в лісовому масиві мікрорайону «Шахта» м. Ужгорода та на Оноківській скалі.

Перший день розпочався з дистанції «Крос-похід». Тут рівних не було ужгородцям. Юні спортсмени з ПК «Лінкс» з Ужгорода посіли першу сходинку. До речі, перша позиція в цьому етапі передбачала виконання спортивного розряду Кандидата у майстри спорту України. Тож боротьба на дистанції була дуже напруженою. Друге місце зайняли учасники з Чернігівської області, третіми стали юніори з Донеччини.

Реклама

Другий змагальний день мав проходити на Оноківській скелі поблизу обласного центру. Однак потужна злива, яка не вщухала весь день, завадила відбутися запланованому етапу. Заради безпеки учасників змагання на скелях довелося відмінити.

Наступного дня, в неділю, погода кардинально змінилася: дощ припинився, визирнуло сонечко. Тож «Осінні старти-2015» продовжилися. Спортсмени вийшли на дистанцію «Командна смуга перешкод». Свою майстерність, вміння долати будь-які перешкоди, туристичні навички демонстрували юні спортсмени 1998-2000 р.н. Найшвидше і з найменшою сумою штрафних балів пройшла цю дистанцію перша команда Івано-Франківського обласного дитячого центру туризму і краєзнавства. Другою була команда з міста Прилуки Чернігівської області. Замкнула трійку лідерів ужгородська команда Закарпатського центру туризму – ПК «Lynx».

Реклама

За сумою всіх балів перше загальнокомандне місце в «Осінніх стартах-2015» посіла команда Закарпатського центру туризму – ПК «Lynx». Спортсмени з Чернігівщини посіли другу позицію, а перша команда з Івано-Франківщини зайняла третє місце.

Змагання «Осінні старти-2015» стали своєрідним завершальним турніром поточного року, після цілої низки першостей, які провів Закарпатський центр туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді. Юні шанувальники спортивного туризму з усієї України вкотре мали можливість відвідати чарівну Срібну Землю – Закарпаття, показати свою майстерність і повезти додому здобуті у нелегкій спортивній боротьбі медалі й кубки.   

Автор: Мирослава Павлюх

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно