Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Збірна України з гандболу готується до матчу зі збірною Італії, який відбудеться в Ужгороді

Збірна України з гандболу готується до матчу зі збірною Італії, який відбудеться в Ужгороді

Збірна України з гандболу готується до матчу зі збірною Італії, який відбудеться в Ужгороді

Жіноча збірна України з гандболу продовжує підготовку до матчів проти Італії у відбірковому турнірі до чемпіонату Європи-2016. Матчі відбудуться 10 березня на виїзді в Італії і 13 березня в Ужгороді.

ВІДЕО ДНЯ

Збори на олімпійській базі в Конча-Заспі почалися 3 березня, але своє перше тренування в повному складі, з усіма лідерами, – стверджує Федерація гандболу України.

Не було в залі Ольги Ніколаєнко з угорської «Бекешчабі», яка через проблеми зі здоров’ям залишилася в номері. Головний тренер Борис Петровський сподівається, що лікарі зможуть відновити досвідчених гандболісток до гри проти Італії. Набагато гірша ситуація з Дариною Кот з "Карпат". Зірка українського чемпіонату отримала важку травму коліна і вибула на кілька місяців.

Реклама

Разом з Борисом Петровським активну участь в роботі з командою на тренуванні беруть його помічники Леонід Ратнер і Валерій Войналович. Основний акцент робиться на відпрацюванні дій в обороні. Захист підвів в перших матчах відбору. У складних ігрових моментах починалися проблеми і в атаці. Тоді, за словами Петровського, на майданчику починався хаос, а людини, здатної в складній ситуації повести команду за собою, не було.

Втім, зараз гандболістки впевнені, що їм під силу виправити помилки і повернутися в боротьбу за вихід на чемпіонат Європи. До кінця відбіркового турніру належить провести не тільки гри з Італією, а й по одній зустрічі з Сербією (1-2 червня в Україні) і Чехією (4 червня в гостях). У кожному матчі потрібно перемагати.

Реклама

"Ми відпрацьовували захист, напад, різні зв’язки, – поділилася своїми враженнями Ольга Передерій із словацької "Ювенти". – Все раді викликом до збірної, ми давно не бачилися. Звичайно, хочеться виграти. Настрій позитивний. Їдемо в Італію за перемогою. Все залежить тільки від нас. Я знаю, як ми можемо грати, як ми можемо налаштовуватися і захищатися. Впевнена, результат буде позитивний".

Головний тренер збірної Борис Петровський: "Нам потрібно визначити кістяк в обороні. Тут у нас проблеми. Через травми немає в команді Іри Стельмах ("Олімпія Бескид»" Польща) і Олени Уманець ("Хайдунанаш", Угорщина). Повернулася до складу Лілія Горільська (:МТК", Угорщина". Також ми дали можливість проявити себе гравцям з чемпіонату України. Але це було тільки перше тренування і ми ще будемо аналізувати склад. Зараз у нас немає базового клубу збірної. Всі грають в різних командах, де є свої вимоги. Вони відрізняються від вимог в збірній. Тому нам потрібен час, щоб домогтися взаєморозуміння на майданчику і довести наші дії до автоматизму".

Після ранкового тренування відбулася зустріч команди з нашими легендарними гандболістками, олімпійськими чемпіонками Галиною Захаровою та Зінаїдою Турчиною, а також президентом Федерації гандболу України Андрієм Мельником.
 
"У збірної складна турнірна ситуація, але немає нічого неможливого, – вважає президент ФГУ Андрій Мельник. – Ми будемо чіплятися за кожен шанс. Зараз робимо все, щоб дівчатка були в гарному настрої. Думаю, збори пройдуть добре. 8 березня зробимо дівчаткам приємний сюрприз. Настрій в команді нормальний. Головне, щоб не підвів командний дух, щоб вони самі повірили, що можуть перемагати".

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно