Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Київське "Динамо" прогнозовано здолало ужгородську "Говерлу"

Київське "Динамо" прогнозовано здолало ужгородську "Говерлу"
ВІДЕО ДНЯ

Двома роками раніше, коли в Ужгороді, як і сьогодні, гостювало київське "Динамо", трибуни стадіону "Авангард" були заповненими під зав’язку. Це рідкісний випадок, коли місцевий стадіон став центром дійсно футбольного свята. Нині же ажіотаж був теж вищим, аніж зазвичай. Але не максимальним. На двох центральних трибунах заповненими були лише центральні сектори – решта місць пустували. Так само, як і пустували сектори за ворітьми. "Людям не до футболу", - це звісно, вічно актуальне виправдання. Але не меншу роль у тому, що вболівальники не йдуть на трибуни, відіграє й відсутність інтриги в вивісці подібних матчів, а також несамобутній характер "Говерли". В те, що ужгородці спроможні дати "Динамо" бій, не вірив ніхто.

В’ячеслав Грозний знайшов нарешті варіант складу "Говерли" без Віталійса Ягодінскіса. В центрі захисту працювали Павло Кутас та Михайло Ряшко. Зліва в обороні діяв Павло Іванов, а справа – Ігор Гончар. Олексій Савченко, Віталій Гавриш та Віталій Гемега сформували трикутник у центрі поля. Ігор Худоб’як працював в центрі нападу, а Орест Кузик та Михайло Сергійчук, за замислом Грозного, повинні були розганяти атаки "Говерли" на флангах. Місце у воротах зайняв Дмитро Бабенко.

Реклама

Даніло Сілва, Домагой Віда, Євген Хачеріді і Віторіно Антунеш – лінія захисту київського "Динамо". Сергій Рибалка, Мігель Велозу та Сергій Сидорчук працювали в центрі поля, Тоді як Андрій Ярмоленко та Олег Гусєв сформували тріо нападників разом з Жуніором Мораєсом.

Важко "Динамо" давалася гра. В першому таймі не надто й відчувалася колосальна різниця у класі, яка насправді існує між суперниками. Гості на другій хвилині створили момент – Мораєс після пасу Антунеша пробив головою – але в подальшому подібний темп "динамівці" підтримували лише моментами. Тобто, вийшла рвана, не цілісна гра. Героєм епізоду на 12-й хвилині міг стати Антунеш, після подачі якого з флангу м’яч летів прямісінько під поперечину ужгородських воріт. Але Бабенко встиг витягнути руку і відбити м’яча на кутовий.

Реклама

Лише після цього "Говерла" відповіла своїм моментом. Недбало захисники "Динамо" розпорядилися м’ячем на власній половині поля, ужгородці організували стрімкий контрвипад, який завершився ударом Сергійчука. М’яч, втім, до воріт не долетів, ударившись об спину оборонця київської команди.

Наступний спалах відбувся в середині тайму. "Динамівці" вистрілили двома дальніми ударами. Спочатку пробив Рибалка, потім – Велозу. В обох випадках м’яч пролетів повз стійку.

Господарі старалися при першій-кращій нагоді притримати м’яча, організувати свій наступ, не дозволяючи тим самим "динамівцям" масово перейти на половину поля Бабенка. На 28-й хвилині ужгородці навіть пробили Шовковського, але Віталій Гемега, який і завдав майстерного віртуозного удару, під час передачі з глибини перебував в офсайді.

Реклама

На 30-й хвилині господарі могли поплатитися за вкрай пасивні дії в обороні. "Динамівці" розіграли просту комбінацію, а захисники "Говерли" лише спостерігали за маневрами. Сидорчук м’яко навісив м’яча, Віда пробив головою – трохи вище поперечини. В підопічних Грозного, втім, знайшлася гідна відповідь. Швидка контратака пройшла правим флангом, Гемега відпасував до центру, Савченко пробив в дотик, цілячись у неприкритий Шовковським дальній кут воріт. На жаль для ужгородців, пробив Олексій невлучно.

Більше в першому таймі "Говерла" не атакувала. Лише захищалася. Але спокійно, паніки в обороні ужгородців не спостерігалися. "Динамівці" просто-на-просто не клали перед суперником таких завдань, яких той не зумів би вирішити. Удар Ярмоленка після передачі Рибалки міг загнати "Говерлу" в глухий кут, але Андрієві, як раніше його партнерам, точності не вистачило.

Другий тайм почався за класичним як для таких випадків сценарієм. Переосмисливши в перерві свої дії, "динамівці" першою ж атакою після відновлення гри відкрили рахунок. Антунес подав з флангу, а ніким не прикритий Ярмоленко замкнув – 0:1. А через кілька хвилин лише диво-реакція Бабенка врятувала господарів від другого голу. Ярмоленко подав з флангу, а Велозу з трьох метрів розстрілював ворота. Але не розстріляв.

"Говерла" в ті хвилини виглядала розгублено. Не дивно, що нагода пробити з вигідної позиції випала й Сидорчуку. Але цей епізод наче сколихнув ужгородців. Принаймні, господарям вдалося відвести гру від власного штрафного майданчика і навіть створити гостроту біля воріт Шовковського. Двічі небезпека воротам "Динамо" приходила з флангу Антунеса. Ігор Гончар з вбивчої позиції запустив м’яча значно вище поперечини, а потім він же не переграв Шовковського.

Гра вже повністю перейшла в те русло, в якому протікала у першому таймі. "Динамо" вмикалося моментами, а "Говерла", проявляючи бажання, не могла нарешті скористатися "доброю волею" суперника. Пробив по воротах Дерліс, зі штрафного вистрілив Мораєс – нічого особливого. Та "Динамо" таки вберегло себе від нервової кінцівки. Андрій Ярмоленко подав кутовий, а Євген Хачеріді легко завдав результативного удару.

"Динамо" здобуло перемогу по далеко не видатній грі. Чи був це план Реброва, – виграти малою кров’ю, – чи просто "Динамо" не змогло показати свого футболу (а суперник за слабкість не покарав), ми не дізнаємося.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно