Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • На Закарпатті мають намір провести міжнародний турнір з футболу

На Закарпатті мають намір провести міжнародний турнір з футболу

На Закарпатті мають намір провести міжнародний турнір з футболу

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко днями відвідав із робочим візитом Закарпаття, де був приємно здивований рівнем розвитку футбольної інфраструктури та пообіцяв провести в цьому регіоні наступний Меморіал Віктора Баннікова.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпаття в цьому сенсі виглядає набагато краще за багато інших регіонів України. Інфраструктура створена, працює, і не дивно, що Андрія Павелка вона приємно вразила.

Під час поїздки по Закарпаттю Андрій Павелко відвідав місто Хуст, де побував на відкритті реконструйованого спорткомплексу "Карпати" з двома футбольними полями — з трав’яним та штучним покриттям, майданчиками для різних ігрових видів спорту та легкоатлетичною зоною. Матч відкриття провели команда ветеранів "Зірки українського футболу" та команда ветеранів Хуста, а відвідали його майже 4 000 вболівальників.

Реклама

Крім того, очільник УАФ відвідав стадіони «Минай» (село Минай Ужгородського району), «Авангард» (Ужгород), побував у селі Дерцен, де будується комплекс для Мукачівської футбольної академії.

"Закарпатська область, як один з європейських футбольних центрів України, обов’язково має бути представлена в вищому дивізіоні – УПЛ, – написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук президент УАФ. – Чи буде це ФК "Ужгород", чи ФК "Минай", чи інший клуб – не принципово. І з таким стрімким розвитком інфраструктури – це лише питання часу!

Реклама
Читайте також:
"Хуст вчергове довів, що маленькі міста мають великі амбіції", – Валерій Лунченко

Важливо, що в Ужгороді з цього року функціонує вже реконструйований стадіон "Авангард". Саме тут в 1992 році відбувся перший матч національної збірної України і зараз стадіон готовий приймати матчі міжнародного рівня. Зокрема, на запрошення голови Закарпатської федерації футболу Івана Дурана й члена Виконкому УАФ Мирослава Щербея ми вирішили провести наступний розіграш традиційного турніру ім. В.Баннікова на Закарпатті, зокрема, на стадіоні "Авангард". Запрошуємо збірні з Угорщини, Румунії, Словаччини, Польщі та інших дружніх країн долучитися до престижних змагань, які – впевнений – стануть надзвичайно яскравим святом футболу для всього Закарпаття!".

Традиційно Меморіал Віктора Баннікова проходить в Києві та Київській області. Лише в 2008 році, напередодні домашнього Євро-2009 (U-19) його провели в Донецьку та Маріуполі, для яких це була репетиція фінальної частини чемпіонату Європи. І ось тепер Меморіал Віктора Баннікова може пройти на Закарпатті, де сходяться кордони п’яти країн – України, Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії. Але для цього обіцянку Андрія Павелка має затвердити Виконком УАФ.

Реклама

Нагадаємо, що Меморіал Віктора Баннікова – один з двох міжнародних турнірів на рівні збірних команд, який традиційно проводить ФФУ (після перейменування – УАФ) з 2002 року. Двічі турнір не проводився – в 2014-2015 роках – у зв’язку із війною на Донбасі та побоюваннями гостей з-за кордону відвідувати Україну.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно