Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Мукачеві розвивається новий вид спорту

В Мукачеві розвивається новий вид спорту
Східні бойові мистецтва завжди зачаровували своєю досконалістю та довершеністю виконання прийомів. Особливо, коли мова йде про мистецтво фехтування – кендо. P1010090У перекладі з японської це...

Східні бойові мистецтва завжди зачаровували своєю досконалістю та довершеністю виконання прийомів. Особливо, коли мова йде про мистецтво фехтування – кендо.

ВІДЕО ДНЯ

P1010090У перекладі з японської це означає «шлях меча» і має давню традицію в японській культурі. Являючи собою спочатку спосіб володіння бойовим мечем, кендо більш повніше було осмислено та вдосконалено завдяки дотриманню природних законів на полі бою. В основі кендо можна виділити наступні фундаментальні принципи, що базуються на знанні психології та фізіології людини:

1. Принцип духу (Кі) – правильний психоемоційний стан.

Реклама

2. Принцип меча (Кен) – розуміння того, як виконати удар, усвідомлення правильного моменту для нанесення удару, усвідомлений вибір тактики та техніки меча.

3. Принцип тіла (Тай) – усвідомлення на тілесному рівні того, як тримати меч, дистанцію, як рухатися всім тілом, тобто координація.

Реклама

Організацією, що представляє дане бойове мистецтво в нашій державі, є Київська Федерація Кендо (КФК). Офіційно вона була зареєстрована у вересні 2006 року. Її президентом став Хірокі Годай сенсей – японець (3-й дан з кендо).

Єдиним осередком, що офіційно представляє КФК на Закарпатті, є Мукачівський клуб кендо (головний інструктор – Імре Гавриляк).

22 червня 2010 року стартував черговий традиційний тур Президента Київської Федерації Кендо у Західному регіоні України, в рамках якого сенсей провів ряд тренувань та семінарів із вихованцями клубів в Мукачеві (22 червня), Львові (23 червня), Луцьку (24 червня). Головною метою виїзного туру є популяризація кендо в Україні, вивчення стану розвитку кендо в конкретних містах України, підвищення рівня та покращення якості викладання кендо в регіональних клубах.

Реклама

Хочеться трохи поділитися враженнями після тренування з Президентом КФК. Здавалося б, літо, канікули, організм людини набагато швидше втомлюється через спеку, проте приїзд сенсея ознаменував продовження наполегливих занять. Усього-на-всього одне тренування, але за інтенсивністю воно могло зрівнятися з тижневим навантаженням. Нами було отримано дуже багато цінних настанов та коректив. Особливо запам’ятався тренувальний поєдинок у кінці заняття. Хоча присутні члени клубу були дуже втомлені, проте приплив ентузіазму позайматися з Майстром своєї справи змусив відкрити «друге дихання», тож усі з достоїнством показали свої знання, вміння та навики перед Президентом КФК.

Андрій Несух

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно