Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • В Ужгороді проведуть безперервну естафету для встановлення рекорду України

В Ужгороді проведуть безперервну естафету для встановлення рекорду України

В Ужгороді проведуть безперервну естафету для встановлення рекорду України

Цими днями в Ужгороді проведуть безперервну естафету «Uzhhorod Ultra 1000 km». Захід організовує 21-24 серпня громадська організація «Ужгородський біговий клуб», а метою забігу є встановлення рекорду України в категорії «Спорт, масові заходи, вперше» – безперервний біг 85 годин та подолання відстані 1000 км. 

ВІДЕО ДНЯ

В Ужгородському пресклубі Микола Машіка, організатор Безперервної естафети «Uzhhorod Ultra 1000 km», голова Uzhhorod Running Club розповів, що почнеться естафета о 7 ранку 21 серпня, а завершиться у День незалежності о 20 год 24 серпня. Бігтимуть учасники без зупинок 85 годин. «У нас буде сертифікована і переміряна наша траса, стартуємо з набережної Незалежності, будемо бігти коло через транспортний міст. На сьогодні є зафіксований рекорд України біг упродовж 72 годин і 850 км, ми будемо намагатися його перевершити: бігтимемо 85 годин 1000 км. Хочемо відзначити Ужгород на карті рекордів України».

Читайте також:
Сьогодні на Закарпатті встановили новий рекорд України
Реклама

Реєстрація учасників здійснюється електронно через соцмережі, зголосилося 50 осіб. Долучатися можна навіть у дні забігу. У весь період працюватиме стартове містечко з організаторами та волонтерами. Uzhhorod Running Club запрошує також ужгородців реєструватися у групу волонтерів, їх завжди не вистачає. 

Забіг, за словами Миколи Машіки планували провести у червні, але карантин вніс корективи. На заході подбали про заходи безпеки, не буде скупчення людей, адже під час естафети бігуни будуть бігти по черзі, а не групою. «Намагаємося більше зібрати волонтерів. Ми постійно будемо на стартовій локації разом з  представником Книги рекордів України. Учасники долають різну кількість кіл, є такі, що бігтимуть 1-2 кола, інші – по 10-15 кіл. Рівень підготовки учасників різний, чекаємо усіх!», – зазначив Машіка.

Реклама

Юліанна Гудзь, учасниця Безперервної естафети «Uzhhorod Ultra 1000 km» розповіла, що не тільки бігтиме сама, але й запросила свою маму і хлопця приєднатится до встановлення рекорду України. «Не обов’язково бігти дуже велику відстань, коли кожен долучиться трошки, то в загальному може вийти результат, – каже Юліанна Гудзь, – Вірю, що у нас це вийде, є хлопці  і дівчата з хорошою підготовкою. Будь-хто може долучитися, для кожного учасника ми підготували пам’ятний сувенір, на якому буде написано 1000 км. Які він пробіг разом із друзями і знайомими».

В Ужгороді проведуть безперервну естафету для встановлення рекорду України – 01

Уляна Кононенко, організатор Безперервної естафети «Uzhhorod Ultra 1000 km» зауважила, що реєструватимуть учасників віком від 18 років, якщо у віцці 16-18 років, то необхідна згода батьків. Погодні умови повинні бути комфортними, учасники будуть забезпечені напоями та спортивним харчуванням, а також медичною допомогою. «Одне коло – це 1,2 км. Зона, де бігтиме кожен учасник – пішохідна, нічого не перекривається і дискомфорту він не створює. Трохи переживаємо за нічні етапи. Це буде досвід і якщо все пройде добре, то можливо таку естафету, ми будемо продовжувати», – каже Уляна Кононенко.

Реклама

Організатори рекомендують брати з собою особисті змінні речі і специфічне харчування, якщо є потреба у ньому. Складено спеціальний календар із детальним розкладом для кожного, хто готовий бігти. З місця події буде вестися стрім.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно