Швидка кутя на Різдво: спрощений рецепт приготування
Кутя готується на Святвечір і вважається головною стравою на столі. Рецепт куті передбачає досить тривале приготування, але в нашому випадку є можливість пришвидшити процес приготування.
Головним інгредієнтом страви є пшениця. І ось якщо брати очищену (ще можна зустріти назву шліфовану), то процес приготування прискориться у рази.
ВІДЕО ДНЯВідразу зазначимо, що це не класичний рецепт куті, а трохи перероблений для швидшого приготування.
Читайте також:
З чого готується кутя:
- 1 склянка (200 грамів) пшениці очищеної,
- близько 200 грамів сухофруктів,
- мак — 100 грамів,
- родзинки — 100 грамів,
- волоські горіхи,
- мед — 1 чайна ложка,
- дрібка солі.
Швидка кутя рецепт
- Влийте 2 склянки води в каструлю, посоліть та хай закипить. Далі вкиньте шліфовану пшеницю, варити її потрібно лише 20 хвилин.
- Паралельно в іншій каструлі зваріть компот із сухофруктів. Так само влийте 2 склянки води та вкиньте сухофрукти. Варити потрібно до 15 хвилин.
- Залийте окропом родзинки, хай настояться 15 хвилин. Далі злийте воду.
- Мак потрібно помолоти.
- Горіхи перекрутіть у блендері.
- Компот потрібно остудити у склянці та розчинити в ньому мед. Далі влийте його у кутю, додайте горіхи, мак, родзинки та все гарно вимішайте.
- Можете відразу подавати на стіл.
Рецепти 12 страв на Святвечір видання підготувало раніше. Там покроково розписано, як готувати пісні наїдки.