Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Великдень 2024: простий рецепт солодкої паски, яка вдається завжди

Простий рецепт солодкої паски
Фото: Depositphotos

Великодній стіл неможливо уявити без смачної паски. Дехто вирішує її купити, а дехто шукає рецепт паски і готує її власноруч.

Розповімо рецепт солодкої паски, яка вийде неймовірно пухкою та ароматною. Таку випічку також можна буде гарно прикрасити.

ВІДЕО ДНЯ

Для початку зазначимо, що пекти паски слід у хорошому настрої і з чистими помислами. Насамперед треба підготувати інгредієнти. Для рецепта паски знадобляться:

  • 1 кг борошна;
  • 50 г дріжджів або 10 г сухих дріжджів;
  • 6 яєць;
  • 200 г вершкового масла;
  • 500 мл молока
  • 300 г цукру;
  • пів чайної ложки ваніліну;
  • 300 г родзинок.
Реклама

Переходимо до приготування великодньої випічки. Спочатку треба підігріти молоко і розчинити у ньому дріжджі. Далі додати 500 г борошна і ретельно розмішати. Потім треба прикрити ємність із опарою рушником або ж харчовою плівкою і залишити хоча б на 30 хвилин у теплому місці. Коли опара збільшиться вдвічі, тоді з нею можна працювати далі.

Читайте також:
Сирна запіканка на Великдень 2024: простий рецепт смачної страви
Реклама

Поки опара стоїть в теплому місці, треба відокремити жовтки від білків. До білків треба додати дрібку солі і збити їх в стійку піну. А от яєчні жовтки потрібно збити з цукром.

Коли опара підійшла, до неї слід додати збиті жовтки і перемішати. Далі додати розтоплене масло і знову добре перемішати. Потім треба додати збиті білки, ванілін та решту борошна. Потрібно замісити тісто і залишити його у тепленькому місці приблизно на годину.

Родзинки треба замочити, вимити і добре обсушити. Коли тісто на паску зросте вдвічі, до нього можна додати родзинки і гарно все перемішати. Після цього знову поставити тісто в тепле місце. Коли воно ще раз підніметься, то тісто треба розкласти у форми, заздалегідь змащені маслом. Але максимум на половину форми, адже тісто треба залишити на 15-20 хв у формі, щоб воно знову підійшло.

Реклама

Після цього можна ставити паски випікатися у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати паски треба впродовж 35-40 хв. Перевірити готовність можна за допомогою зубочистки.

Поки солодкі паски випікаються, є час зробити глазур. Для цього знадобляться 2 яєчні білки та 100 г цукру. Аби приготувати глазур, треба збити білки з дрібкою солі, додаючи потрохи цукор. Коли паски спеклися і охололи, можна наносити на них глазур. Далі, на ваш смак, можна ще прикрасити пасочки різними кондитерськими присипками чи їстівними квіточками. Або ж залишити просто так.

Нагадаємо, раніше видання опублікувало ще один легкий рецепт паски.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно