Холодець на Великдень: простий рецепт святкової страви
Важко уявити український святковий стіл без холодцю. Вже цієї неділі православні віряни відзначатимуть одне із найбільших свят — Великдень 2024.
Тому публікуємо рецепт холодцю із свинини та телятини, який смакуватиме і вам, і вашим гостям.
ВІДЕО ДНЯСпочатку слід підготувати всі інгредієнти. Для приготування страви вам знадобляться:
- свиняча рулька — 1, 7 кг;
- теляча рулька — 1,7 кг;
- морква — 400 г;
- ріпчаста цибуля — 700 г;
- часник — 7-8 зубчиків;
- лавровий лист — 10 листочків;
- зелень петрушки — 10-15 г;
- чорний перець горошком — 2 столові ложки;
- сіль — за смаком;
- вода — 6 літрів.
Перший крок, який треба зробити, це налити у каструлю воду і довести її до кипіння. Коли вода закипить, у неї слід покласти м’ясо. Далі слід зменшити вогонь і залишити м’ясо варитись близько 30 хвилин, аж поки не почне утворюватися біла пінка.
РекламаПотім піну слід зібрати і додати до м’яса нарізану моркву, цілу цибулю, сіль, перець і лавровий лист. Далі цей бульйон з м’ясом слід варити на маленькому вогні близько 5-6 годин. Потім треба дістати цибулю і варити холодець ще близько 3-4 годин.
Далі треба дістати з бульйону моркву, м’ясо і охолодити його. Потім бульйон потрібно процідити, бажано через марлю. Далі слід розчавити часник і додати його у проціджений бульйон. М’ясо треба розібрати на невеликі шматочки.
Форму, в якій плануєте робити холодець, можна застелити харчовою плівкою. Листя петрушки треба викласти у форму, зверху поставити моркву, подрібнену свинину і телятину. Далі все слід залити бульйоном і поставити у холодильник на кілька годин, щоб холодець застиг. Після цього холодець можна подавати на стіл і смакувати.
РекламаНагадаємо, раніше ми публікували легкий рецепт паски на Великдень 2024.