Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Холодець на Великдень: простий рецепт святкової страви

Холодець на Великдень: простий рецепт святкової страви

Важко уявити український святковий стіл без холодцю. Вже цієї неділі православні віряни відзначатимуть одне із найбільших свят — Великдень 2024.

Тому публікуємо рецепт холодцю із свинини та телятини, який смакуватиме і вам, і вашим гостям.

ВІДЕО ДНЯ

Спочатку слід підготувати всі інгредієнти. Для приготування страви вам знадобляться:

  • свиняча рулька — 1, 7 кг;
  • теляча рулька — 1,7 кг;
  • морква — 400 г;
  • ріпчаста цибуля — 700 г;
  • часник — 7-8 зубчиків;
  • лавровий лист — 10 листочків;
  • зелень петрушки — 10-15 г;
  • чорний перець горошком — 2 столові ложки;
  • сіль — за смаком;
  • вода — 6 літрів.
Реклама
Читайте також:
Сирна запіканка на Великдень 2024: простий рецепт смачної страви

Перший крок, який треба зробити, це налити у каструлю воду і довести її до кипіння. Коли вода закипить, у неї слід покласти м’ясо. Далі слід зменшити вогонь і залишити м’ясо варитись близько 30 хвилин, аж поки не почне утворюватися біла пінка.

Реклама

Потім піну слід зібрати і додати до м’яса нарізану моркву, цілу цибулю, сіль, перець і лавровий лист. Далі цей бульйон з м’ясом слід варити на маленькому вогні близько 5-6 годин. Потім треба дістати цибулю і варити холодець ще близько 3-4 годин.

Далі треба дістати з бульйону моркву, м’ясо і охолодити його. Потім бульйон потрібно процідити, бажано через марлю. Далі слід розчавити часник і додати його у проціджений бульйон. М’ясо треба розібрати на невеликі шматочки.

Форму, в якій плануєте робити холодець, можна застелити харчовою плівкою. Листя петрушки треба викласти у форму, зверху поставити моркву, подрібнену свинину і телятину. Далі все слід залити бульйоном і поставити у холодильник на кілька годин, щоб холодець застиг. Після цього холодець можна подавати на стіл і смакувати.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми публікували легкий рецепт паски на Великдень 2024.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно