Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Рецепт оладок на кефірі: як приготувати смачні та пухкі смаколики

Рецепт оладок на кефірі: як приготувати смачні та пухкі смаколики

Рецепт оладок на кефірі: як приготувати смачні та пухкі смаколики
Фото: Апостроф

Оладки на кефірі — це смачний та простий у приготуванні десерт, який ідеально підходить для сніданку або перекусу. Подаємо рецепт, як їх приготувати.

Ця страва не тільки легко готується, але й потребує мінімум інгредієнтів, які завжди знайдуться на кухні.

ВІДЕО ДНЯ

Для приготування оладок на кефірі вам знадобляться такі інгредієнти:

  • кефір — 500 мл,
  • борошно — 300-350 г,
  • яйця — 2 шт.,
  • цукор — 2-3 ст. ложки,
  • дрібка солі,
  • сода — 1 ч. ложка,
  • олія для смаження.
Реклама
Читайте також:
Що швидко приготувати на сніданок: 10 ідей на будь-який смак

Рецепт оладок на кефірі

  1. Налийте кефір у глибоку миску і дайте йому постояти при кімнатній температурі 10-15 хвилин. Це допоможе соді краще вступити в реакцію з кефіром, що зробить оладки пухкими та повітряними.
  2. В окремій мисці змішайте яйця з цукром та сіллю. Добре збийте до однорідної маси.
  3. Додайте отриману суміш до кефіру та ретельно перемішайте.
  4. Просійте борошно та поступово додайте його до рідкої суміші, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.
  5. Додайте соду і ще раз добре перемішайте тісто. Тісто має бути густим, як сметана.
  6. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії на середньому вогні.
  7. Викладайте тісто ложкою на сковороду, формуючи невеликі оладки. Смажте їх до золотистої скоринки з обох боків, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.
Реклама

Раніше ми давали поради, як приготувати квас з бузини: рецепт на 10 літрів води.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно