Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Каблучки з фіанітами: доступні дорогоцінності

Каблучки з фіанітами: доступні дорогоцінності

Коштовні прикраси, виготовлені з благородних металів, таких як золото, можуть мати різний вигляд.

Велику частину асортименту ювелірних прикрас займають вироби, оздоблені дорогоцінними каменями. Вони є чудовим подарунком із будь-якого приводу, а каблучка, презентована жінці чоловіком, стає ще й символом почуттів. І не обов’язково, щоб вона була оздоблена діамантами, адже є й інші камені, які мають такий же яскравий і привабливий вигляд. Серед них і фіаніт, який було штучно створено для застосування в лазерах, але потім його почали активно використовувати в ювелірній справі.

ВІДЕО ДНЯ

Процес створення та особливості фіаніту

Якщо природні дорогоцінні камені шукають у родовищах мінералів, розташованих у різних куточках планети, фіаніт створюють у лабораторіях, використовуючи оксид цирконію (тому його ще називають кубічним цирконієм). 

Процес відбувається в кілька етапів:

Реклама
  • кристалічний порошок білого кольору плавлять за температури 2750°C, використовуючи кальцій та магній як стабілізатори;
  • утворені в результаті таких маніпуляцій кристали розрізають та полірують;
  • готовими камінцями оздоблюють каблучки та інші ювелірні вироби.

Дозволити собі придбати такі прикраси може більше людей, оскільки їхня вартість менша, ніж із натуральними діамантами, а зовні одне від одного навіть важко розрізнити. Тож це доступна розкіш, яка доповнює різні образи та стилі.

Реклама
Каблучки з фіанітами: доступні дорогоцінності – 01

Фіаніт має такі особливості:

  • твердість за шкалою Мооса — 8-8,5 балів (такий рівень вважається високим);
  • довговічність (за умов правильного догляду прикраса з фіанітом залишатиметься гарною десятки років);
  • розмаїття кольорів (зазвичай цей камінь прозорий, та після додавання різних компонентів отримують жовті, зелені, сині, бузкові, фіолетові червоні відтінки);
  • барвистий блиск (коли сяє під променями сонця чи штучного світла, здатен затьмарити навіть діамант своїм різнобарвним відблиском).
Реклама

Скільки такий камінь буде коштувати, залежить від чистоти кристалів, кольору та блиску. Важливий також і розмір, адже чим більший фіаніт, тим вищою буде його вартість.

Використовують кубічний цирконій для імітації не лише діамантів, а й інших дорогоцінних каменів. Наприклад, червоний дуже схожий на рубін та гранат, а синій — на сапфір.

Як часто носити та як доглядати за каблучками з фіанітами

Якщо вірити астрології, кожен камінь має свою енергію та по-своєму впливає на людину залежно від її знаку зодіаку. Про фіаніт кажуть, що він універсальний, тобто підходить усім, а властивості залежать від того, якою енергією його «заряджає» людина.

Каблучки з фіанітами: доступні дорогоцінності – 02

Щоб відчути на повну потужність силу такого каменя, йому потрібно давати періоди відпочинку. Тому носити каблучку, прикрашену фіанітами, варто не кожного дня. Хоча б раз на тиждень її треба знімати на добу й залишати вдома. 

Що ж стосується догляду, тут варто дотримуватися кількох правил:

  • під час купання або прибирання каблучку необхідно знімати, оскільки фіаніт тьмяніє від контакту з водою (особливо солоною) та хімічними засобами;
  • для безпечного очищення каменя, яке потрібно проводити раз на місяць для підтримання блиску, краще використовувати мильний розчин;
  • протирати фіаніт можна м’якою серветкою чи тканиною, а як застосовувати щітку, лише з гнучкою щетиною.
Реклама

Якщо із застарілим брудом не вдається впоратися самотужки, краще звернутися до ювеліра, аби не зіпсувати прикрасу. Майстер поверне каблучці сяйво, щоб можна було знову насолоджуватися її вишуканою красою та різнобарвним блиском.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно