Мариновані огірки — рецепт на 1 літрову банку без стерилізації
Наближається сезон маринування огірків. Пропонуємо підготуватись до нього та запам’ятати рецепт на 1 літрову банку без стерилізації.
Мариновані огірки за цим рецептом виходять смачними, плюс не потрібно багато часу на їх приготування.
ВІДЕО ДНЯІнгредієнти:
- огірки – орієнтовно 600 грамів (краще наперед заміряти, скільки приблизно штук поміститься),
- перець чорний горошком – 4-5 шт.
- перець запашний - 3 шт.,
- 2 листочки смородини,
- 1 листочок хрону,
- 2 зубчики часнику,
- кріп (бажано верхнє суцвіття),
- для маринаду – 1 літр води, 2 столові ложки солі, 3 столові ложки цукру, 80 мл оцту.
Рецепт маринованих огірків на 1 літрову банку без стерилізації
- Помийте огірки, бажано замочити їх на 2 години.
- За цей час простерилізуйте банку та кришку.
- На дно покладіть горошки перцю, часник, листя смородини, суцвіття кропу.
- Щільно викладіть огірки. Зверху листочок хрону.
- Готуємо маринад: закип’ятіть воду, додайте сіль, оцет та цукор. Хай покипить так кілька хвилин до повного розчинення цукру і солі.
- Залийте цим маринадом огірки та закрутіть банку.
- Переверніть догори дном, окутайте та залиште до повного остигання.
Раніше видання розповідало, як приготувати справжнє малинове варення на зиму.