Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 308 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 16 000+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 100+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мариновані огірки — рецепт на 1 літрову банку без стерилізації

Мариновані огірки — рецепт на 1 літрову банку без стерилізації

Наближається сезон маринування огірків. Пропонуємо підготуватись до нього та запам’ятати рецепт на 1 літрову банку без стерилізації.

Мариновані огірки за цим рецептом виходять смачними, плюс не потрібно багато часу на їх приготування.

ВІДЕО ДНЯ

Інгредієнти:

  • огірки – орієнтовно 600 грамів (краще наперед заміряти, скільки приблизно штук поміститься),
  • перець чорний горошком – 4-5 шт.
  • перець запашний - 3 шт.,
  • 2 листочки смородини,
  • 1 листочок хрону,
  • 2 зубчики часнику,
  • кріп (бажано верхнє суцвіття),
  • для маринаду – 1 літр води, 2 столові ложки солі, 3 столові ложки цукру, 80 мл оцту.
Читайте також:
Новий салат з кабачків на зиму: як приготувати смачну закуску
Реклама

Рецепт маринованих огірків на 1 літрову банку без стерилізації

  1. Помийте огірки, бажано замочити їх на 2 години.
  2. За цей час простерилізуйте банку та кришку.
  3. На дно покладіть горошки перцю, часник, листя смородини, суцвіття кропу.
  4. Щільно викладіть огірки. Зверху листочок хрону.
  5. Готуємо маринад: закип’ятіть воду, додайте сіль, оцет та цукор. Хай покипить так кілька хвилин до повного розчинення цукру і солі.
  6. Залийте цим маринадом огірки та закрутіть банку.
  7. Переверніть догори дном, окутайте та залиште до повного остигання.

Раніше видання розповідало, як приготувати справжнє малинове варення на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно