Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Зелені помідори на зиму: покроковий рецепт приготування

Зелені помідори на зиму: покроковий рецепт приготування
Фото: Обозреватєль

Абсолютна більшість готує мариновані помідори на зиму, використовуючи вже стиглі томати. Але є рецепт, як приготувати саме зелені помідори. Смак у цьому випадку буде інакший.

При правильному зберіганні у прохолодному місці, зелені помідори можуть зберігатися до 12 місяців.

ВІДЕО ДНЯ

Чи можна використовувати червоні помідори для цього рецепту? Так, але смак буде дещо іншим, оскільки червоні томати більш солодкі та м’які. Тому рекомендовано використовувати саме зелені.

Читайте також:
Найпростіший рецепт квашених огірків в банках: будуть хрумкі, як з бочки
Реклама

Інгредієнти:

  • 3 кг зелених помідорів,
  • 1 л води,
  • 500 мл оцту (9%),
  • 200 г цукру,
  • 100 г солі,
  • 5 зубчиків часнику,
  • 5 гілочок кропу,
  • 3 листки лаврового листа,
  • 10 горошин чорного перцю,
  • 5 гвоздик,
  • 2 столові ложки гірчичних зерен.
Реклама

Додаткові інгредієнти (за бажанням):

  • Перець чилі для гостроти.
  • Листя вишні або смородини для аромату.
  • Корінь хрону для додаткової пікантності.

Покроковий рецепт зелених помідорів на зиму

Крок 1: підготовка помідорів.

Реклама
  1. Ретельно вимийте зелені помідори під проточною водою.
  2. Наріжте помідори на половинки або четвертинки, залежно від їх розміру.

Крок 2: підготовка маринаду.

  1. У великій каструлі змішайте воду, оцет, цукор та сіль.
  2. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор і сіль розчинилися.
  3. Додайте лавровий лист, чорний перець, гвоздику та гірчичні зерна.

Крок 3: підготовка банок.

  1. Простерилізуйте скляні банки та кришки, щоб запобігти потраплянню бактерій.
  2. На дно кожної банки покладіть гілочку кропу, зубчик часнику та, за бажанням, перець чилі, листя вишні або смородини, корінь хрону.

Крок 4: наповнення банок.

  1. Щільно укладіть нарізані зелені помідори в банки.
  2. Залийте гарячим маринадом, залишаючи приблизно 1 см до краю банки.
Реклама

Крок 5: закатування.

  1. Закрийте банки стерилізованими кришками.
  2. Переверніть банки догори дном і залиште до повного охолодження.

Раніше ми інформували, як приготувати огірки по-фінськи на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно