Літній смаколик: як швидко приготувати смачну випічку з лохиною
Блогерка ask_edith поділилася рецептом клафуті з лохиною. Назва досить незвична, бо походить з Франції, проте це дуже простий рецепт.
Щоб зробити клафуті, потрібно приготувати рідке тісто по консистенції як на млинці. Також знадобляться сезонні ягоди. Блогерка обрала лохину.
ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Інгредієнти:
- 500 мл молока
- 3 яйця
- 190 грам борошна
- 30 грам какао
- 100 грам цукру
- 5 грам розпушувача
- ванільний екстракт
- лохина 400 грам
Приготування:
- У мисці змішати молоко, яйця та цукор. Додати борошно, розпушувач і какао.
- Активно збити. Тісто має вийти таке, наче для млинців.
- Форму для випікання змастити шматочком вершкового масла.
- Викласти лохину, закриваючи все дно.
- Обережно вилити тісто і випікати при 180 градусах 45 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисна ожина та кому її радять вживати.