Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Поради
  • Рецепт лечо на зиму з болгарського перцю: вся геніальність у простоті

Рецепт лечо на зиму з болгарського перцю: вся геніальність у простоті

Рецепт лечо на зиму з болгарського перцю: вся геніальність у простоті

Подаємо простий рецепт лечо на зиму з болгарського перцю. Виходить смачним та соковитим.

Лечо — це універсальна страва, яка підходить як до м’яса, так і до гарнірів. Воно легко поєднується з макаронами, картоплею чи просто з хлібом.

ВІДЕО ДНЯ

Ідеальне лечо виходить тоді, коли болгарський перець гармонійно поєднується з іншими овочами, зокрема помідорами та морквою, і вся ця смакота щедро приправлена спеціями. Ще одна приємна річ — це те, що готувати його зовсім не складно.

Читайте також:
Як приготувати кетчуп на зиму: найпростіший рецепт з помідорів
Реклама

Інгредієнти для приготування лечо

Для приготування лечо на зиму з болгарського перцю вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • болгарський перець — 2 кг (краще обирати червоний або жовтий, вони солодші та мають більш насичений колір),
  • помідори — 1,5 кг (найкраще використовувати м’ясисті сорти),
  • цибуля — 0,5 кг,
  • морква — 0,5 кг,
  • часник — 4-5 зубчики,
  • цукор — 100 г,
  • сіль — 1 столова ложка,
  • оцет — 100 мл,
  • рослинна олія — 100 мл,
  • лавровий лист, чорний перець та інші спеції за смаком.
Реклама

Рецепт лечо з болгарського перцю та помідорів

  1. Підготовка овочів. Спершу ретельно миємо та очищаємо всі овочі. Перець ріжемо на великі шматочки, помідори — на кубики, а моркву натираємо на крупній тертці. Цибулю дрібно шаткуємо, а часник пропускаємо через часничницю.
  2. Приготування. У великій каструлі нагріваємо олію та додаємо цибулю. Обсмажуємо її до прозорості, після чого додаємо моркву. Тушкуємо овочі на середньому вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи. Далі додаємо помідори і часник, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 15 хвилин.
  3. Додавання перцю. Додаємо до овочевої суміші болгарський перець, сіль, цукор та спеції. Тушкуємо все разом ще 20 хвилин, поки перець не стане м’яким.
  4. Фінальні штрихи. Вливаємо оцет, перемішуємо і варимо ще 5 хвилин. Готове лечо розкладаємо у стерилізовані банки, закручуємо кришками та перевертаємо догори дном. Накриваємо рушником і залишаємо остигати.

Раніше видання розповідало, як приготувати аджику на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно