Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дуже вдалий рецепт: як готується аджика на зиму з помідорів

Дуже вдалий рецепт: як готується аджика на зиму з помідорів
Фото: Depositphotos

Розповідаємо, як приготувати смачну аджику на зиму з помідорів, щоб вона довго зберігала свій смак та аромат. Цей рецепт доволі простий та схожий до класичного рецепта аджики.

Серпень 2024 року є унікальним. Фактично, вже на початку місяця з’явилась змога готувати аджику. Адже основі овочі для неї достигнули практично на півтора тижня раніше.

ВІДЕО ДНЯ

А готувати ми будемо з помідорів, перцю та решти допоміжних інгредієнтів.

Читайте також:
Легше вже немає: найпростіший рецепт баклажанів на зиму
Реклама

Загалом список виглядає наступним чином:

  • помідори — 3 кг
  • болгарський перець — 1 кг
  • гострий перець — близько 200 г (але все залежить від того, якої гостроти ви бажаєте),
  • часник — 200 г,
  • морква — 1 кг,
  • олія — 200 мл,
  • сіль — 2 столові ложки,
  • цукор — 200 г,
  • оцет 9% — 200 мл.
Реклама

Рецепт аджики на зиму

  1. Почнемо з того, що всі овочі треба ретельно помити. Помідори, перець, моркву та часник почистьте. Помідори можна опустити в кип’яток на кілька секунд і зняти шкірку, хоча це не обов’язково.
  2. Далі всі овочі потрібно подрібнити. Найкраще для цього підійде м’ясорубка або кухонний комбайн. Овочі повинні перетворитися на однорідну масу. До речі, не забудьте використовувати рукавички при роботі з гострим перцем — це збереже ваші руки від опіків.
  3. Після того, як ви подрібнили овочі, змішайте їх в одній великій каструлі. Додайте олію, сіль, цукор та оцет. Варіть аджику на слабкому вогні приблизно 2 години, періодично помішуючи, щоб нічого не пригоріло. Тут звертаємо увагу, що час варіння може бути і більший, адже наша мета — густа аджика. Відповідно, якщо помідори були занадто водянисті, то час кипіння можна збільшити.
  4. Коли аджика готова, її потрібно розкласти по стерилізованих банках. Це важливо, адже від цього залежить, як довго ваша аджика збережеться.
  5. Наповнені банки закрутіть кришками і залиште охолонути.

Раніше видання розповідало, як приготувати зелені помідори на зиму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно